САЩ обвини Северна Корея за вируса WannaCry

OFFNews 19 декември 2017 в 08:00 2201 2

Северна Корея е "пряко отговорна" за кибератаката с така наречения вирус WannaCry , засегнала болници, банки и компании по целия свят. Това заяви високопоставен представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

"Атаката беше масирана и струваше милиарди, а Северна Корея е пряко отговорна", написа в авторски материал във вестник "Уолстрийт джърнъл" Том Босърт, съветникът в Белия дом по въпросите на вътрешната сигурност.

Босърт посочва още, че ще бъде потърсена отговорност на всеки, който е навредил на САЩ. Той обаче не спомена конкретни действия, които Вашингтон би могло да предприеме срещу Пхенян, заявявайки единствено, че американската страна ще продължи да следва "стратегията на оказване на максимален натиск".

Босърт посочва, че заключението на американското правителство за отговорността за кибератаката с WannaCry се опира на доказателства и е потвърдено от други правителства и частни компании, вкючително Обединеното кралство и "Майкрософт", предаде Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

19.12 2017 в 11:50

Чакай бе, нали бяха доказали, че са руските хакери, налети до ушите с допинг, и предвождани от Злия Путин? Даже це-ен-ен и бе-бе-це се научиха да различават кирилицата от латинските йероглифи, и показваха насам - натам скрийншотове. Кво стана сега?

16193

1

SC

19.12 2017 в 09:53

Ами, да им резнат достъпа, като са толкова страшни. Те имат само един доставчик и 2-3 хиляди адреса. С толкова ли не могат да се справят могъщите правителства и частни компании? Или нарочно ги допускат, за да има от кого да се оплакват?
 
X

Да помогнем на украинските деца!