САЩ насочи още ракети към Северна Корея

OFFNews 13 февруари 2016 в 15:40 7144 2

САЩ насочи още ракети към Северна Корея

Американската армия разположи допълнителни ракетни системи Пейтриът в Южна Корея след като Северна Корея изстреля ракета с далечен обсег.

От щаба на американските въоръжени сили в Сеул съобщиха, че разполагането на допълнителни ракети е част от провежданите учения за готовност при нападение. 

"Продължаващите опити на Северна Корея с балистични ракети, въпреки изразената воля на международната общност, изисква НАТО да поддържа в готовност ефективна ракетна защита", заяви ген.-лейтенант Томас Вандал, командващ Осма армия от командването на силите на САЩ в Корея (USFK).

Допълнителните ракети са транспортирани от батарея във военната база Форт Блис в Тексас. Ракетите Пейтриът могат да прехващат вражески самолети и ракети на радиус до 96 километра. 

Разполагането на ракетите беше разкритикувано от властите в Русия и Китай, които смятат това за сериозна заплаха за баланса на военните сили в региона. Сеул и Вашингтон са на позиция, че защитата се налага заради балистичната заплаха от страна на Пхенян. Въпреки това Пекин и Москва са на мнение, че ракетите могат да бъдат използвани за удар по китайските въоръжени сили. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови