Quantcast

САЩ насочи още ракети към Северна Корея

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2016 в 15:40 6433 2

САЩ насочи още ракети към Северна Корея

Американската армия разположи допълнителни ракетни системи Пейтриът в Южна Корея след като Северна Корея изстреля ракета с далечен обсег.

От щаба на американските въоръжени сили в Сеул съобщиха, че разполагането на допълнителни ракети е част от провежданите учения за готовност при нападение. 

"Продължаващите опити на Северна Корея с балистични ракети, въпреки изразената воля на международната общност, изисква НАТО да поддържа в готовност ефективна ракетна защита", заяви ген.-лейтенант Томас Вандал, командващ Осма армия от командването на силите на САЩ в Корея (USFK).

Допълнителните ракети са транспортирани от батарея във военната база Форт Блис в Тексас. Ракетите Пейтриът могат да прехващат вражески самолети и ракети на радиус до 96 километра. 

Разполагането на ракетите беше разкритикувано от властите в Русия и Китай, които смятат това за сериозна заплаха за баланса на военните сили в региона. Сеул и Вашингтон са на позиция, че защитата се налага заради балистичната заплаха от страна на Пхенян. Въпреки това Пекин и Москва са на мнение, че ракетите могат да бъдат използвани за удар по китайските въоръжени сили. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2016 в 12:30

генерал Вандал
буахахахахаха е, все пак не е като сирийският генерал Манаф, де...

13.02 2016 в 19:51

Доскоро ГЬОБЕЛСОВАТА ПРОПАГАНДА на Четвъртия хилядолетен райх твърдеше, че Северна Корея просто блъфирали, и всъщност нямали изобщо БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ.

Обаче сега пиндосите вече започнаха да говорят точно обратното, тоест признаха, че севернокорейците всъщност имат такива ракети, и те вече са нацелени към Гуам, Хаваите, Япония и Южна Корея.

Тоест Северна Корея си гарантира, че западняците няма да успеят да ги ДЕМОНОКРАТИЗИРАТ, както направиха с безядрените страни в Източна Европа. КОМУНИЗМЪТ ПОБЕЖДАВА В АЗИЯ, скоро и по-света.

С ВАС СМЕ, ДРУГАРИ!

https://www.youtube.com/watch?v=lP9MbS1KW0U