САЩ нанесоха ответни удари в Ирак, след като трима войници бяха ранени при атака с дрон

OFFNews 26 декември 2023 в 07:30 5106 2

Ирак

Снимка БТА/АП

Американските въоръжени сили нанесоха ответни прецизни въздушни удари в Ирак след едностранно нападение с дрон, съобщи Ройтерс.  

При ударите вероятно са убити "няколко бойци на "Катаиб Хизбула" и са унищожежи множество съоръжения, използвани от групировката.

"Целта на тези удари е да се потърси отговорност от онези елементи, които са пряко отговорни за нападенията срещу коалиционните сили в Ирак и Сирия, и да се намали способността им да продължат нападенията. Винаги ще защитаваме нашите сили", се казва в изявление на генерал Майкъл Ерик Курила, ръководител на Централното командване на САЩ, цитиран от БТА. 

По-рано американска база в иракския град Ербил, в която се намират американските сили, беше атакувана от еднопосочен дрон, което доведе до раняването на трима американски военнослужещи, един от които е в критично състояние. Пентагонът не разкри подробности за нападението.

"Моите молитви са със смелите американци, които бяха ранени", заяви в изявление министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

26.12 2023 в 11:24

Браво на американците. Така Хизбула ще се научат да не посягат.

400

1

демотиватор

26.12 2023 в 07:57

А украинците тази нощ гръмнаха у Феодосия големия десантен кораб "Новочеркасск" на рашките.
Честита Коледа, орки ! (ジ)


https://war.obozrevatel.com/v-okkupirovannoj-feodosii-prozvuchali-vzryivyi-v-portu-prodolzhaetsya-detonatsiya-foto-i -video.htm
 
X

Да помогнем на украинските деца!