САЩ купуват за Украйна система за противоракетна отбрана със среден и голям обсег

OFFNews 27 юни 2022 в 10:40 1434 0

САЩ обявиха допълнителна военна помощ за Украйна в размер на 450 милиона долара.

Снимка US Army

САЩ обявиха допълнителна военна помощ за Украйна в размер на 450 милиона долара.

Съединените щати ще обявят тази седмица покупката на подобрена система за противоракетна отбрана със среден и голям обсег за Украйна, съобщи CNN. Президентът на САЩ Джо Байдън, който в момента е в Германия за срещата на върха на Г-7 за Украйна, потвърди по-рано, че САЩ ще предоставят на Украйна по-модерни ракетни системи и боеприпаси.

Днес се очаква президентът на Украйна Владимир Зеленски да се включи в срещата на върха на Г-7 чрез видеовръзка. Според CNN в отговор на искането на Киев е вероятно да бъде обявена допълнителна военна помощ, включително артилерийски боеприпаси и радар.

Киев иска освен това система за противоракетна отбрана NASAMS. Тя може да поразява цели на разстояние над 150 километра, но украинските военни трябва да бъдат обучени преди това да работят с тази система, коментира CNN.

Миналата седмица Съединените щати обявиха допълнителна военна помощ от 450 милиона долара за Украйна , предоставяйки още четири реактивни гранатомета и артилерийски боеприпаси за други системи. Администрацията на Байдън по-рано, че предоставя на Украйна 1 милиард долара допълнителна военна помощ, пакет, който включва допълнителни доставки на гаубици, боеприпаси и системи за брегова отбрана

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови