САЩ към Китай: Заставате на грешната страна на историята

OFFNews 16 юни 2022 в 10:37 4378 3

Русия - Китай

Снимка MKRU

В телефонен разговор президентите Владимир Путин и Си Дзинпин се увериха във взаимна подкрепа.

Подкрепата на Китай за Русия може да бъде сериозна грешка както на Пекин, така и на другщи страни, което ще ги постави на „грешната страна на историята”. Това заяви представител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от британския „Гардиън”.

„Хората, които заемат страната на Русия, неизбежно ще се окажат на грешната страна на историята“, каза говорителят на Държавния департамент. Той отбеляза, че САЩ са загрижени за съюза между Пекин и Москва, но смятат, че Китай „вече е направил своя избор“.

По-рано беше съобщено, че руският и китайският президенти Владимир Путин и Си Дзинпин са провели телефонен разговор. В него държавните глави потвърдили готовността си да се подкрепят взаимно в различни многостранни формати, съобщава руската RT.

Въпреки това Китай, според китайския министър на отбраната Уей Фънхе, не е предоставил материална помощ на Руската федерация за провеждането на т. н. специална операция в Украйна. В коментар обаче „Бизнес инсайдър” твърди, че Русия не е усетила натиска на западните санкции поради подкрепата, която получава от Китай и Индия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

26.06 2022 в 01:49

Псето, много ги разбираш това сток-маркетите.
Предполагам всички тези загуби на технологичните компании са заради загубите на руските пазари. Я виж там през 2001, 2008 и т.н. как са били санкциите към Русия и какъв е бил курса на рубъля.

14048

1

voododoll

16.06 2022 в 11:21

Китай действа много внимателно.
Обаещава помощ и подкрепа, не дефакто не прави нищо.
Така хем вълка сит хем агнето цяло.
Зависят много от международните пазари и търговия и няма да го рискуват това. Щото надали Русия и Индия са надеждни пазари на които биха разчитали.