Quantcast

САЩ искат помощ за справяне с "Ислямска държава"

OFFNews Последна промяна на 30 август 2014 в 08:16 4078 7

На предстоящия конгрес на НАТО в Уелс, САЩ ще се опитат да уговорят помощ от европейските си съюзници, за да окажат съвместно помощ на Ирак и на умерената сирийска опозиция в борбата срещу джихадистката групировка „Ислямска държава”.

Това пише американският държавен секретар Джон Кери в статия, публикувана във вестник New York Times.

“Ние сме длъжни да поддържаме Ирак и умерената опозиция в Сирия, които се борят с джихадистите на бойното поле”, пише Кери.

Относно конгреса на НАТО, той подчертава, че „целта е да получим възможно най-голяма подкрепа”. След срещата в Уелс Джон Кери, по неговите собствени думи, ще се отправи към Близкия Изток, за да получи „още помощ за коалицията сред страните, които са под непосредствена опасност”. Неговото мнение е, че за да се противодейства на групировката „е нужна глобална коалиция, която да използва политически, хуманитарни, икономически, правоохранителни и разузнавателни инструменти в поддръжка на военните сили”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2014 в 23:51

Не само във Великобритания искат шариат. В повечето европейски държави има такива организации. Наскоро видях „Шариат за Германия“. Ислямските свещени книги нареждат на всеки мюсюлманин да наложи шариат в ЦЕЛИЯ СВЯТ. Според тези книги, шариатът е от всевишния, т.е. е свещено право, което е безупречно. Докато разни там закони измислени от хората са грешни. Затова всеки мюсюлманин трябва да настоява в Англия, Германия, Франция и т.н. да се приеме шариата.

Още по-страшно е, че според социологическите проучвания, между 15 и 25 процента от мюсюлманите в Европа са радикализирани, при това се радикализира второто поколение, това което е родено в Европа. Европа ги праща на училище, научава ги да четат, а после ги подхващат имамите в джамиите, финансирани от Саудитска Арабия. Саудитите финансират промиване на мозъци, което си е чист ислям, обаче в арабските държави доста хора не стигат достатъчно редовно до джамията, защото просят или се опитват да работят, за да си изхранват десетте деца.

Най-радикалните ислямисти са образовани и имат добра работа. 19те терористи, на 11 септември в САЩ бяха ДО ЕДИН образовани и висококвалифицирани. Не го направиха от бедност. Направиха го, за да отидат в рая. Религията на тези хора е извратена. Проблемът е в исляма. Време е цивилизованият свят да го разбере. Вече е въпрос на живот и смърт.

30.08 2014 в 20:44

Маниии, spirit-е, жална ни майка, чалмите в Дребнобритания вече искат "Sharia for the UK!", вай, вай, вай...

30.08 2014 в 20:13

https://www.youtube.com/watch?v=W2lWlwveU-0

Опичайте си акъла демократчета,да не заприличаме на Англия.
За тези със слаб английски, накратко хората искат шериат в Англия.

30.08 2014 в 16:49

Защо да им помагаме нали са супер сила, да се оправят сами. Сами дробили попара сами да си я сърбат.

30.08 2014 в 16:28

Вместо да празнословят, ФАЩ по-добре да помогнат на Израел.

Явно никой друг няма капацитет и желание да се справи с агресията на ислямисткия джихад освен еврейската държава.

И пиндосите да спрат всякакви флиртове с фундаменталистки режими в Близкия Изток, които насърчават тероризма и финансират ИДИЛ.

30.08 2014 в 12:57

Тепърва пиндосите ще викат "Олеле" и напълно заслужено, заради наглата си и безпринципна външна политика. Лошото е, че като първи дупедавци и ние ще го отнесем покрай тях.

30.08 2014 в 10:27

Помощ на американците борбата с/у ИДИЛ е нужна, и трябва!
Само че, какво има предвид Кери като пак усуква "длъжни сме да подкрепяме умерената опозиция в Сирия"
Ей това ще отдръпне всякаква помощ - в Сирия има държавна власт и тя е от алеутите, начело с Башар Асад, ТОЛКОЗ!