САЩ чакат нов 11 септември

OFFNews 19 октомври 2017 в 10:25 5324 2

Илейн Дюк

Американските власти обявиха, че нивото от терористична заплаха в страната в момента е "невероятно високо".

Американският министър по вътрешната сигурност Илейн Дюк обяви в реч в посолството на САщ в Лондон, че терористични групи подготвят нови атаки със самолети. 

"Терористичните групировки, независимо дали е ИДИЛ или друга, искат да осъществят голяма експлозия като тази от 11 септември 2001 г. Те искат да използват самолет и разузнаването не подлага това под съмнение”, заяви Дюк.

По думите й нападенията с използването на микробуси и хладни оръжия имат за цел да създават страх в обществото, но това не означава, "че екстремистите са изоставили основния си сценарий със самолети”.

"Терористите са силни, бързо се адаптират към всичко и заплахата от терористична атака сега е на най-високо ниво от 11 септември насам. Трябва да разполагаме с всички възможни средства да противодействаме", каза министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

19.10 2017 в 13:16

Не знам. Едновременно пак мътят в Украйна, и помпат истерия срещу Корея. Ако за това се разпищят срещу Иран - значи съвсем не могат да решат къде да плиснат бензина.

25665

1

Victimized

19.10 2017 в 11:54

Значи да разбираме, че в най-скоро време, група саудитци и пакистанци ще извършат "терористичен акт", и ще го отнесат сигурно Иран. Понеже е трудно на този етап да замесят северно корейци в атентати......