Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Съпругата на Навални отлетя за Германия

Георги Савчев 10 февруари 2021 в 20:08 4780 0

Снимка instagram.com/yulia_navalnaya

Юлия, съпругата на руския опозиционер Алексей Навални, е отлетяла днес от Москва за Франкфурт на Майн, съобщават агенция Интерфакс и немското издание Der Spiegel.

Руската редакция на Би Би Си също публикува новината с уточнение, че засега няма потвърждение от щабовете и от адвокатите на Навални.

Руската редакция на Дойче веле изпрати свой кореспондент на летището във Франкфурт на Майн, откъдето нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, че Навалная е пристигнала тази вечер с полета на Lufthansa LH1445.

"Докато руските медии подмятаха, че съпругата на Навални е напуснала родината си от страх, в Берлин се заговори, че тя е на частно посещение в Германия" - пише Der Spiegel.

През януари Юлия Навалная беше задържана за кратко два пъти, тъй като властите я обвиняват, че е взела участие в мирните протести в защита на съпруга й.

"Полицейски управления, съдилища и обиски - това е животът ми напоследък. Пишете ми, че съм силна. Не съм силна, обикновена съм. Чета всичките ви съобщения и разбирам, че толкова много добри, силни и прилични хора подкрепят и Алексей, и мен. Ето защо не се отказваме и не се страхуваме. Все пак ще победим", заяви на 3 февруари Навалная.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews