Сана Марин подаде оставка като партиен лидер след загуба на изборите във Финландия

Надявам се, че ще мога да водя по-спокоен живот, заяви тя

OFFNews 05 април 2023 в 12:36 2077 2

Сана Марин

Снимка Getty Images

Сана Марин

Министър-председателят на Финландия в оставка Сана Марин съобщи, че днес ще подаде и оставката си като лидер на Социалдемократическата партия, като уточни, че ще изпълнява функциите си като редови депутат в новоизбрания парламент от следващата седмица, предаде Ройтерс.

В понеделник Марин призна поражението си от лидера на опозиционната Национална коалиционна партия Петери Орпо на парламентарните избори във Финландия.

"Ще започна работата си като член на парламента през следващата седмица и се надявам, че ще мога да водя и по-спокоен живот", заяви днес Марин и добави, че няма да се кандидатира за президент.

Финландският премиер уточни, че не е получавала никакви предложения за международни постове. Партията на Марин се класира трета след партията на Орпо и партия "Финландците".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

05.04 2023 в 15:55

Един форумен сладур с конски прякор ме е изпреварил с коментара за Баба Корни, ма що са ѝ редактирали малкото именце, то е доста показателно за натурата на властолюбивата селянка!?

12407

1

Bad Horse

05.04 2023 в 15:21

Махнете я тази новина, да не и дойдат грешни идеи на ***нелия. Никаква оставка! Нека се бие на всеки килом... избори, до пълното унищожение на БСП (к).
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки