Салвини злорадства след изборите в Бавария: Аривидерчи, Меркел!

OFFNews 15 октомври 2018 в 08:29 3056 1

Резултатът от гласуването в германската провинция Бавария означава, че избирателите отхвърлят "старата система" в Европа, каза италианският вътрешен министър популист Матео Салвини, цитиран от ДПА.

"В Бавария победи промяната, а Европейският съюз загуби", заяви Салвини, който е лидер на дясната партия "Лига".

Според него това е "историческо поражение за християндемократите и социалистите, а приятелите от "Алтернатива за Германия" за първи път влизат в провинциалния парламент".

"Ариведерчи (довиждане - на италиански), Меркел, Шулц и Юнкер", заяви Салвини, имайки предвид германската канцлерка Ангела Меркел, бившият председател на Европейския парламент и някогашен лидер на социалдемократите Мартин Шулц и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Управляващият в Бавария Християнсоциален съюз, който е партньор на християндемократите на Меркел на федерално ниво, загуби абсолютното си мнозинство в провинциалния парламент, след като получи 37,2 процента от гласовете на вчерашните избори - с над 10 пункта по-малко, отколкото на предишното провинциално гласуване през 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

1

Батко

15.10 2018 в 10:43

Християн-не-знам-какъв-си съъюз е КОНСЕРВАТИВНА формация. Ерго, тъпите консерви губят :) Салвини, ти си нищо без 5-те звезди, нъл тъй?