С минохвъргачки, артилерия и ракети руснаците щурмуват Северодонецк и Камишеваха

Окупаторите продължават да разрушават всичко по пътя си

OFFNews 02 юни 2022 в 13:39 3709 4

Разрушения
Северодонецк почти изцяло е сринат от руската артилерия.

Руската армия щурмува Северодонецк и град Камишеваха в Луганска област.

На направление Донецк окупаторите продължават да обстрелват позициите на украинските сили по цялата линия на съприкосновение. Ударите са изключително интензивни с минохвъргачки, артилерия и ракети.

"Край Лиманск окупаторите атакуваха селището Райгородок, но понесоха загуби и се оттеглиха. В Северодонецк тече руски щурм. Подкрепян от минометен огън, врагът проведе атака в посока Бобровое и Устиновка, но без успех. В посока Бахмут врагът извърши щурм в посока Камишеваха, за да установи контрол над града и има частичен успех. Боевете продължават. Руснаците поведоха и атака по посока на населените места Нагорное и Белогоровка, като в резултат на огневата атака на нашите части се оттегли", се казва в днешната справка за хода на бойните действия на ВСУ.

Според руските източници Северодонецк от два дни градът е под пълен техен контрол. Такъв реално все още не е постигнат, въпреки че руските части са заели основната част от територията му.

Според британското разузнаване руснаците контролират по-голямата част от града, но украинските военни сякаш продължават да държат позиции на важния път към града, въпреки тежкия артилерийски обстрел. Анализаторите от Лондон посочват и че руската страна има значителни загуби.

Според британското разузнаване, ако руснаците успеят да пресекат река Северски Донец, то те биха получили възможност да насочат повече сили към Донецк. Реката все още се контролира от украинските сили, които взривиха няколко моста, които да попречат на преминаването на руснаците. Според британското разузнаване скоро нашествениците ще трябва да направят тактическа пауза за прегрупиране на силите си.

Днес активни бойни действия не се водят в районите на Авдеевка, Кураховска, Новопавловска и Запорожие. Продължава обаче обстрелът с артилерия и минохвъргачки в районите на Пески, Успеновка, Угледар, Новоселка и Орехов.

Край Новопавловск и Запорожие руснаците продължават да изграждат инженерни съоръжения по заетите линии, както да извършват операции по снабдяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

5

AAA

02.06 2022 в 19:10

Руски боклуци

2099

4

Mateevk

02.06 2022 в 16:39

Коя хунта - Кремълската ли?

900

2

Porr

02.06 2022 в 15:42

Побъркани убийци са това орките.

10298

1

AntiZ

02.06 2022 в 14:33

Щурмуват сградите на хората, какво друго да щурмуват. Пък и няма да го правят вечно, я! А и украинският Мосад е започнал здраво да бачка и ще бачка, докато и полседната орка не бъде заклана в собственото си леговище!