С четири куршума. Ликвидираха командира на подводницата, обстреляла Винница с ''Калибри'' през юли 2022

OFFNews 11 юли 2023 в 09:38 35757 14

Снимка

В руския Краснодар с четири изстрела от „Макаров“ на 10 юли сутринта е бил ликвидиран капитан 2-ри ранг Станислав Ржицки от руския Черноморски флот, бивш командир на подводницата „Краснодар“, ръководил ракетното нападение с „Калибри“ срещу украинския град Винница на 14 юли 2022 година. В резултат на атаката загинаха 27 цивилни, а флотският офицер беше вкаран в списъка на „Миротворец“ като военнопрестъпник. Вчера върху снимката му в сайта се появи щампа "ликвидиран".

Според руските медии към момента на убийството Ржицки е бил заместник-началник на отдела за мобилизационна работа във военната администрация на Краснодар. Килърът е проучил добре навиците на жертвата си, а самият капитан е улеснил убийството си. Ржицки пробягвал всяка сутрин маршрут с дължина от 6-7 километра, който споделял публично в приложението за бягане „Strava“. Така убиецът му могъл да си избере най-доброто място за атака в близост до спортния комплекс "Олимп".

Ангажирани със следствието твърдят, че в тялото на морския офицер са били изстреляни 4 куршума, които заседнали в гърба и гърдите му. Първоначално полицейски експерт взел раните за ножеви, но после открил 2 куршума. След като били намерени 4 гилзи се наложил и повторен оглед на тялото за да търсят другите 2 куршума.

Новината беше публикувана в социалните профили на украинското военно разузнаване. Ведомството не е поело отговорност за убийството, но публикува подробности. Според украинците изстрелите по Станислав Ржицки са били общо 7, а мъжът е загинал на място. „Заради обилния дъжд в парка е било безлюдно, така че няма свидетели, които биха могли да съобщят подробности или да разпознаят нападателя“, допълва военното разузнаване на Киев.

Москва, от своя страна, разпространи снимка от камера за наблюдение, на която се вижда мъж в униформата на военен от десантните войски на Русия със синьо кепе. Руската страна обвинява за убийството украинските служби.

Доказателство за руснаците е фото досието на убития в сайта „Миротворец“, където е наречен руски военнопрестъпник, тъй като е бил командир на подводницата „Краснодар“ по време на пускане на ракети срещу Украйна, в това число и на цитираната атака срещу Винница. Следователите на място работят по версията, че Ржицки е ликвидиран от украински диверсант или от нает от Украйна местен килър.

Медиите в Краснодар изобилстват на втория ден след убийството с мелодраматични очерци за капитан 2-ри ранг Станислав Ржицки, за родителите му и за това по какъв начин са узнали за неговото убийство, както и за това, че по тялото е имало 8 огнестрелни рани.

В журналистическите материали се е промъкнала и причината за това Ржицки да напусне флота – лошите условия на службата. Последните му бойни дежуства в Средиземно море и в Черно море били по 9 месеца и в резултат на това и вторият му брак се късал по шевовете. Ржицки, пишат местните журналисти, така и се развел в крайна сметка с втората си жена и живеел на квартира, в очакване да получи по служебна линия субсидия, за да си купи жилище.

Убийството на бившия капитан на „Краснодар“ предизвиква страхове в средите на моряшките семейства от Руския черноморски флот. Информация за всички командири на подводници, от които са нанасяни удари с „Калибри“ по Украйна, както и за членовете на семействата им – жени, деца, братя, родители и за това къде учат децата на офицерите, записани като руски военнопрестъпници беше публикувана от изданието „Наши гроши. Лвов“. Независимо, че е бил в същия списък, Станислав Ржицки, вероятно, е смятал, че не съществува опасност да му се случи нещо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

14

Чичо Джо

16.07 2023 в 17:38

Рашистките изроди ги чакат още десетилетия на планирано възмездие! Да очакваш, че рашиZстан ще ги предаде за съд е добро пожелание, но едва ли ще изпълнимо!
Нищо, съдбата им е решена! Всеки един ще отговаря за делата си! А ужасът от очакването ще ги преследва, докато не срещнат заслужения си край.

3700

13

опетков

13.07 2023 в 16:02

Дано дочакаме скоро и края на главния военнопрестъпник.

-529

12

6екеr4о

12.07 2023 в 10:00

Тоя на фотото изглежда е бил голем гнусляр, утрепали са го с "Макаров", според мен с лопата би било по-добре!?

22548

11

dolivo

11.07 2023 в 21:01

Мосад така гонеше фашистите дето се укриват.

Украинците действат по време на военните действия, браво.

910

10

бай Падежко

11.07 2023 в 20:36

Таварищ Борисович, сега е война, а не "операцийка". А после ще и ма и съд (в Хага), че и репарации... Бъди спокоен, всеки ще си сърба попарата!

100

9

Любомир 2023

11.07 2023 в 18:22

бурисофф,така трябва да се постъпва и с вас,недоизмрелите комунистически мекерета,които съсипахте Бг

10298

8

AntiZ

11.07 2023 в 15:43

Борисович, какво виждаш на снимката? Виждаш разстрелян руски блатен червей. Не пиши глупости!

345

6

Джендо Джедев

11.07 2023 в 12:07

Каква типична руска мутра! И каква прекрасна новина!

788

5

jorj

11.07 2023 в 11:15

Отличен! Другите да се подготвят още по-добре, няма нищо страшно! Но за всеки случай да прочетат някое стихче на вапцата, психически много добре ще ги подгови!
 
X

Да помогнем на украинските деца!