Ryanair наема стотици пилоти, за да се пребори с недостига на персонал

OFFNews 12 ноември 2017 в 08:48 4694 1

Снимка АФП

Авиокомпания Ryanair ще увеличи броя на наетите пилоти и ще назначи още персонал по силата на нова програма за подобряване на мениджмънта, предаде Ройтерс. Агенцията е получила достъп до вътрешен документ на авиокомпанията.

През септември превозвачът отмени 20 000 полета за периода до края на март догодина, твърдейки, че заради проблеми с графиците за отпуски и дежурства не са останали достатъчно пилоти на разположение, за да се лети без големи закъснения. Раздадени бяха компенсации, след като

700 000 клиенти бяха засегнати от анулирането на полетите.

Най-голямата по брой на пътниците авиокомпания в Европа обеща на летците да подобри заплащането и условията на труд.

До петък близо 20 от 86 центрове на компанията са гласували в подкрепа на сделката за заплатите. Редица обекти, включително най-големия център на лондонското летище "Станстед", обаче са отхвърлили офертата на работодателя.

Някои пилоти използват септемврийските проблеми, за да оказват натиск за още по-добри условия и създаване на общоевропейски представителен орган, тъй като авиокомпанията не признава синдикатите.

Според новата управленска програма през ноември ще бъдат предложени договори на 180 втори пилоти, а през декември - на още 300.
Компанията посочва също, че тази година е наела 1040 нови пилоти, като новоназначените са получили по-добро възнаграждение. Очаква се до март да бъдат наети още 400.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!