Руснаците щурмуваха ИКЕА като разбраха, че си тръгва

OFFNews 03 март 2022 в 18:53 36453 9

Руснаците изпълниха до краен предел магазините на ИКЕА и разграбват всички налични стоки, съобщават украинските медии.

Това се случи веднага след като скандинавската компания за модерни мебели обяви, че ще затвори всичките си магазини в Русия заради агресията в Украйна.

Списъкът с международни компании и организации, които ограничават или прекратяват дейността си в Русия продължава да расте.

H&M и Spotify се изтеглят от страната, започнала война срещу Украйна на 24 февруари, съобщава Би Би Си. 

Германската Mercedes-Benz Group AG спира износа за Русия и замразява производството си там. Стъпката бе предприета, след като по-рано Renault затвориха завода си край столицата Москва. Daimler Truck Holding AG, който беше отделен от Mercedes-Benz миналата година, също прекратява цялата си дейност в страната.

Вчера Apple обяви спиране на всички свои продукти в Русия. Същото направи петролният гигант ExxonMobile. Той излиза и от съвместните дружества с Роснефт, включително и от един от най-големите петролни и газови проекти в Русия „Сахалин 1“. Компанията прекратява инвестициите си в нови проекти в Русия.

Списъкът включва още австрийския петролен концерн OMV, който окончателно се отказа от участие в два проекта за добив на природен газ в Сибир; американския авиогигант „Боинг“, спортния Nike, "Дженерал Мотърс", "Фолксваген". Adidas прекрати работа с руския национален отбор. От пазара излизат, замразяват или ограничават дейността си Audi, British Petrolium, BMW, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Disney, DHL, Ford, Harley Davidson, Jaguar, Toyota, Lenovo, Nestle, Porsche, Scania, FedEx, DPD, ASA и др.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

11

Merc

04.03 2022 в 14:41

Добре дошли в новата реалност на Матушката ! Скоро купонна система и валутна система като на Венецуела....

-2175

10

IvanGrozn

04.03 2022 в 10:36

Да тъпите западняци няма да разберат какво е да седнеш в една димяща купчина тор, в каквато се превърна Русия и да си кажеш 'ехаа колко съм горд от бащицата. Как им показа той на западняците. Как им размахва малкото си пръстче.' И после да платиш ти сметката за това размахване с цената на свободата и поминъка си.

22547

6

dolivo

03.03 2022 в 20:40

г-н кокотен, за който всички западни успехи са краварски, и антисемитизма му е очевиден мога само да кажа, че завистта към постиженията на другите му може да се мери с нуждата му да търси причини за несгодите у другите.

А кой е общия знаменател? ами вие

неслучайно намирате за близка политиката на Путин, същия е, антисемитизъм, и другите се опитват да му отнеме каквото му се полага.

Вземете създайте нещо не на сила, не е лесно. И сами ще попаднете на западния модел с личната отговорност.

6145

4

kokoten

03.03 2022 в 20:08

...и правилно....никой освен народа не може да свали тая карикатура Путин....затова колкото повече страда толкова края е по-близо.....а дали е така....кой да ни каже....факт е,че еврейчето от Киев иска твърде много неща без да дава нищо насреща.....а че е пълно със бандеровц-националисти в Украйна,това никой не се съмнява.......какво ще ги правят тия това също никой не знае....Зеленски да въведе ред първо там и тогава да видим....ще стане както винаги е ставало...спомнете си талибаните и всички дъщерни "фирми",пръкнали се след намесата на краварите...

4038

3

Moirae

03.03 2022 в 19:39

Какъвто е животът на един затворник за убийства, такъв живот осигурява на народа си насотящият диктатор. Жалко , че така се прехвърля отговрността, но така става при безконтролната власт.

-8580

2

Е сега ще купуват някви от нафталина мебели "мейд ин ссср".