Руснаците пак пуснаха десетки дронове. ВСУ свали 37 от общо 41

OFFNews 18 октомври 2022 в 09:15 17167 5

Снимка Виталий Кличко/Telegram

Русия е изстреляла над 10 крилати ракети тази сутрин по украински градове, засегнат е и Киев, съобщи говорителят на командването на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат, предаде УНИАН.

Той заяви, че ефективността на украинската система за противовъздушна отбрана в борбата с иранските безпилотни самолети камикадзе е висока - през нощта успешно са били унищожени 37 от 41 дрона. Сутринта атаката е продължила и още 15 дрона камикадзе са били свалени, а при третата атака в посока Киев - 11.

Говорителят на командването на военновъздушните сили на Украйна съобщи, че откакто Русия е започнала да използва безпилотни самолети, ВСУ са унищожили общо 96 ирански безпилотника Shahedin-136 и четири Mujahideen. Юрий Игнат каза, че украинското разузнаване "не спи" и безпилотните ирански самолети се проследяват и свалят.

"Във всеки случай трябва да се надяваме на западна помощ и западни партньори. Има много изявления, има много обещания, но от изявленията до действията не е лесно да се стигне. Надяваме се, че нещо ще бъде направено много по-бързо, тъй като с идването на зимата има сериозни предизвикателства", заяви той.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи за няколко експлозии в града.

"Харков е под обстрел - за пет минути в града имаше две серии от експлозии. По предварителна информация е бил засегнат районът на едно от промишлените предприятия в града", каза той.

От администрацията на украинския президент съобщават за сериозни повреди в две съоръжения на енергийната инфраструктура. Съобщава се и за експлозии и изключване на електрозахранването в Житомир. От администрацията на президента уточняват, че е имало два удара от дронове камикадзе по съоръжението за електрозахранване.

Ръководителят на областната военна администрация на Киевска област Алексей Кулеба потвърди въздушните удари по украинската столица и подчерта, че не бива да се разпространяват снимки и видеоклипове с резултатите от противовъздушната отбрана и вражески обекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

5

ob1

20.10 2022 в 13:58

Тримата мечкопоклонници долу, чий го дирите из гнилата Европа, а не отидете да си поживеете като бели хора в СССР?

345

4

Джендо Джедев

18.10 2022 в 11:45

Освободители... :D

-5489

1

ВСУ ги е свалили като е хвърлили двата ТЕЦ ове на пътя им и сградата на Енергийния регулатор :). Пълно е с клипове как полицията се опитва да ги свали безуспешно к стрелят из улиците.