Руснаците готвят за отбрана Мариупол, слагат драконови зъби около града

OFFNews 08 ноември 2022 в 12:31 7618 5

Драконови зъби
Драконовите зъби.

Русия полага значителни усилия да изгради укрепления в тила си, за да предотврати изненадваща контраатака от страна на въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Това съобщи в Twitter Министерството на отбраната на Обединеното кралство, като се позова на разузнавателни данни.

"Русия започна да изгражда защитни съоръжения около окупирания южен украински град Мариупол. Две фабрики произвеждат бетонни пирамидални противотанкови конструкции, известни като "драконови зъби", за тази цел", се казва в доклада.

Защитните съоръжения вероятно са били поставени между Мариупол и село Невелске и от северната част на Мариупол до село Стари Крим.

От британското разузнаване отбелязват, че Мариупол е част от "сухопътния мост" на Русия към окупирания Крим - ключова логистична комуникационна връзка.

Въпросните "драконови зъби" са изпратени и за подготовка на отбранителни укрепления в Запорожка област и  Херсон.

"Русия укрепва линиите си във всички окупирани области. На 19 октомври 2022 г. Евгений Пригожин, собственик на групата "Вагнер", обяви изграждането на укрепена отбранителна линия "Вагнер" в окупираната от Русия част на Луганска област", припомнят разузнавачите от Лондон.

Според тях тази активност показва, че Русия полага значителни усилия да подготви дълбока отбрана отвъд сегашната фронтова линия.

"Целта вероятно е да се предотврати внезапно настъпление на украинските сили в случай на пробив", се отбелязва в доклада.

Загубите на Русия във войната в Украйна

От началото на пълномащабната инвазия руските окупатори са загубили 277 самолета и 260 хеликоптера. Общият брой на убитите руски войници е около 76 460.

На 3 ноември заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Олексий Громов заяви, че Русия е загубила в Украйна два пъти повече самолети, отколкото СССР по време на войната в Афганистан.

Междувременно анализатори от базирания в САЩ Институт за изследване на войната (ISW) посочват, че успоредно със значителните загуби на личен състав по време на бойните действия в Украйна руската армия продължава да изпитва сериозни проблеми с доставките на тежко военно оборудване. В момента Русия губи повече от 40 бронирани машини на ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

5

НЕМА ТАКЪФ

08.11 2022 в 18:55

путин ' БУНКЕРА , БУНКЕРААА !

2073

4

Johnny B Goode

08.11 2022 в 15:04

Както са тръгнали, може и в подмосковието скоро да трябват.

1220

3

хr4

08.11 2022 в 13:40

Ами...да се готвят. Ще им е необходима. Скоро!

6386

2

Zlatko

08.11 2022 в 13:23

А идея, какво са драконови зъби имате ли?
Защото на снимката, която сте публикували с текст “драконовите зъби” има само потрошена техника….

2550

1

alfakentavur

08.11 2022 в 12:46

Още през Втората световна американците са измислили "лек" срещу драконовите зъби - просто ги засипваш с пръст и минаваш отгоре :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!