Quantcast

Руснаците да се избият! - скандален запис на Тимошенко, тя твърди, че е монтаж

OFFNews Последна промяна на 24 март 2014 в 20:06 8581 55

Руската телевизия НТВ пусна запис от разговор на Юлия Тимошенко и украинския политик и бизнесмен Нестор Шуфрич, в който тя се заканва на руснаците в Украйна.

Новината бе разпространена във вечерните новини от централната руска телевизия НТВ и редица руски и украински сайтове. Предполага се, че разговорът е качен в интернет от сътрудници на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) или на Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия. Тимошенко призна, че е имало такъв разговор, но обвини руските служби в монтиране на най-скандалните пасажи от него.

Преди видеото има въвеждащ надпис: „В ситуации като тази в Украйна на сътрудниците на СБУ, както и на всички останали граждани се налага да избират между формалното спазване на служебните инструкции и верността към гражданския дълг. Смятаме, че позицията на участниците в разговора – лица със значително влияние – трябва да стане достояние на обществеността. Украинският народ не е длъжен да следва сляпо своите вождове, а има право на избор на собственото си бъдеще. Нереализираните амбиции на отделни политици не трябва да поставят човечеството пред заплаха от ядрено унищожение. От записа са отстранени фрагменти, които могат да компрометират трети лица”.

Сайтът NewsBalt е свалил стенограма от разговора между Нестор Шуфрич и Юлия Тимошенко, състоял се на 18 март 2014 г.

Нестор Шуфрич (НШ): В шок съм от този Крим! Днес си говорих с мой познат, който едва не плаче.

Юлия Тимошенко (ЮТ): Готова съм на грабна автомата и да стрелям в челото на този подлец!

НШ: Вчера казах в „Свобода на словото” (популярно украинско политическо ток-шоу), че ако не дай Бог, избухне военен конфликт, аз и моят син като офицери от запаса ще грабнем оръжие, за да защитаваме страната си.
ЮТ: На сто процента! Защото това прекрачва всякакви граници! Майната му, трябва да грабваме оръжие и да трепем тия дяволски кацапи (обидна дума за руснаците, живеещи в Украйна ) заедно с ръководителя им! Как съжалявам, че не мога да съм там и да оглавя тези процеси. Не Крим, к.р щяха да получат от мен!

НШ: Знаеш ли и аз това си мислех, че ако ти беше там, това вероятно нямаше да се случи. Но ни липсваше силов потенциал...
ЮТ: Щях да намеря начин да ликвидирам тези тъпунгери! Но се надявам да вдигна целия свят, да използвам всичките си връзки, за да остане от тази Русия само изпепелена земя!

НШ: Ще ти кажа, че по тази тема съм ти съюзник! Не просто съюзник! Днес сутринта говорихме с шефовете на фракции. И Витя ме пита:”А какво ще правиш с тези 8 милиона руснаци в Украйна? Те са търтеи!”
ЮТ: Майната им, трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие!

Юлия Тимошенко реагира на публикациите и качения запис в профила си в Туитър: „Разговор имаше, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност аз казах: руснаците в Украйна са украинци. Поздрави на ФСБ :) Извинявайте за нецензурните думи".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2014 в 07:34

Не е монтаж, защото Меркел го потвърди. Нейният говорител изказа лошите впечатления и думи за насилие над Руснаци от страна на Тимошенко.

25.03 2014 в 14:12

Сега видях, че сте и постнали коментара в Туитър отдолу, но все пак заглавието ви е подвеждащо, защото тя признава за всичко останало, което е казала.

25.03 2014 в 13:58

Гавриле,
моля те, когато се обръщаш към мене използвай по-учтиви изрази. Поне толкова учтиви, колкото и моите. Че ако се засегна ще чукаш клавиатурата с нос.
Големият брат като е толкова добронамерен, след толкова провали, що не спре с добрините?
Те и руснаците не са цвете, ама американците се осират без спирка.

25.03 2014 в 13:52

Офнюз имам ви са сериозна медия оправете си заглавието Тимушенко споделя в профила си в Туитър, че записа е автентичен, но е подправено само където казвала да ги изтрепят с ядрена бомба. Дори праща поздрави на агентите от ФСБ, които сте са я подслушвали.

25.03 2014 в 13:10

Ей Лудия,
На крадливото Юле най - надръвчени са в UK . Там изглежда са големи комунисти.

25.03 2014 в 10:41

БОКЛУК.ТРЯБВАШЕ ДА ИЗГНИЕШ В ЗАТВОРА,ДЪРТА КРАДЛА.

25.03 2014 в 10:29

Вие сте медия, колкото аз съм гроздоберач. Тя каза, че е истина тоя запис.

25.03 2014 в 09:25

o_sando 37,
Да, сега политическите причини ги няма и литературат (техническата) се намера почти само на английски, да не говорим за всичко останало.

25.03 2014 в 09:13

Тази "баба" просто вече на никого вече не е нужна, тя игра и с американците и с Путин, и с Газпром, краде отвсякъде. И вече на никого не е удобна и искат да я изкарат от играта. Ама нея властта здраво я блазни и драпа пак да вземе - My PRECIOUS!!!!