Руснаците да се избият! - скандален запис на Тимошенко, тя твърди, че е монтаж

OFFNews 24 март 2014 в 20:06 9468 57

Руската телевизия НТВ пусна запис от разговор на Юлия Тимошенко и украинския политик и бизнесмен Нестор Шуфрич, в който тя се заканва на руснаците в Украйна.

Новината бе разпространена във вечерните новини от централната руска телевизия НТВ и редица руски и украински сайтове. Предполага се, че разговорът е качен в интернет от сътрудници на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) или на Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия. Тимошенко призна, че е имало такъв разговор, но обвини руските служби в монтиране на най-скандалните пасажи от него.

Преди видеото има въвеждащ надпис: „В ситуации като тази в Украйна на сътрудниците на СБУ, както и на всички останали граждани се налага да избират между формалното спазване на служебните инструкции и верността към гражданския дълг. Смятаме, че позицията на участниците в разговора – лица със значително влияние – трябва да стане достояние на обществеността. Украинският народ не е длъжен да следва сляпо своите вождове, а има право на избор на собственото си бъдеще. Нереализираните амбиции на отделни политици не трябва да поставят човечеството пред заплаха от ядрено унищожение. От записа са отстранени фрагменти, които могат да компрометират трети лица”.

Сайтът NewsBalt е свалил стенограма от разговора между Нестор Шуфрич и Юлия Тимошенко, състоял се на 18 март 2014 г.

Нестор Шуфрич (НШ): В шок съм от този Крим! Днес си говорих с мой познат, който едва не плаче.

Юлия Тимошенко (ЮТ): Готова съм на грабна автомата и да стрелям в челото на този подлец!

НШ: Вчера казах в „Свобода на словото” (популярно украинско политическо ток-шоу), че ако не дай Бог, избухне военен конфликт, аз и моят син като офицери от запаса ще грабнем оръжие, за да защитаваме страната си.
ЮТ: На сто процента! Защото това прекрачва всякакви граници! Майната му, трябва да грабваме оръжие и да трепем тия дяволски кацапи (обидна дума за руснаците, живеещи в Украйна ) заедно с ръководителя им! Как съжалявам, че не мога да съм там и да оглавя тези процеси. Не Крим, к.р щяха да получат от мен!

НШ: Знаеш ли и аз това си мислех, че ако ти беше там, това вероятно нямаше да се случи. Но ни липсваше силов потенциал...
ЮТ: Щях да намеря начин да ликвидирам тези тъпунгери! Но се надявам да вдигна целия свят, да използвам всичките си връзки, за да остане от тази Русия само изпепелена земя!

НШ: Ще ти кажа, че по тази тема съм ти съюзник! Не просто съюзник! Днес сутринта говорихме с шефовете на фракции. И Витя ме пита:”А какво ще правиш с тези 8 милиона руснаци в Украйна? Те са търтеи!”
ЮТ: Майната им, трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие!

Юлия Тимошенко реагира на публикациите и качения запис в профила си в Туитър: „Разговор имаше, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност аз казах: руснаците в Украйна са украинци. Поздрави на ФСБ :) Извинявайте за нецензурните думи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!