Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руснаците бягат от Бахмут, а истинската украинска офанзива още не е започнала

OFFNews 13 май 2023 в 08:24 23058 6

война

Снимка Министерството на отбраната на Великобритания

Край Бахмут.

Украинските въоръжени сили са постигнали успехи северозападно от Бахмут при местни контраатаки, съобщава във всекидневния си доклад Институтът за изследване на войната на САЩ (ISW). Анализаторите на института се позовават на публикувано в петък видео, за което е потвърдено, че е заснето на южния бряг на Берховското водохранилище. На кадрите се вижда как руски войници бягат от позициите си, спасявайки се от украинските артилерийски удари.

Видеото потвърждава свидетелствата на множество руски провоенни блогъри, че ВСУ успешно действа в северозападната част на Бахмут. Вчера заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че украинските военни са напреднали с 2 км в посока Бахмут. А ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин покани руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Бахмут, за да "оцени сам настоящата ситуация".

Руските провоенни блогъри и други изявени поддръжници на войната в информационното пространство реагират на контраатаките на украинските въоръжени сили с различна степен на тревога, се отбелязва в доклада. Мнозина смятат, че последната активност на украинските военни край Бахмут е началото на голяма украинска пролетна контраофанзива.

Междувременно украински, както и американски официални лица твърдят, че планираната от Киев контраофанзива все още не е започнала. Анна Маляр посочи, че украинските въоръжени сили все още провеждат отбранителни действия, които понякога включват контраатаки. Анонимен високопоставен американски военен представител и друг западен служител бяха цитирани от CNN да се изказват в подобен дух.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

6

ob1

13.05 2023 в 23:07

Че кво чакаха досега бе, орк?!? Ей им го Киев, ма нещо последния кинжал излезе чекия. Иди нах*й, фашист мизерен!

1023

4

Онуфрий

13.05 2023 в 17:14

Да започва шествието на предсмъртния полк.

616

3

Ravel

13.05 2023 в 16:52

Руснаците бягат, ама на място. Жертвите са огромни и от двете страни. За съжаление десетки хиляди момчета няма да станат мъже. И за това е виновен Путин, защото не реши въпроса още през 2014 година.

1810

2

Maxim

13.05 2023 в 11:08

Това е началото на края на скапаната пиянска пасмина от изток. Путлер капут.

22548

1

dolivo

13.05 2023 в 08:52

много добра стратегия

"не сме готови, ние само се отбраняваме" и т.н. междувременно бухат яко и завземат изпод лапите на врага

Браво! Троловете военни трябва да се тролят обратно.

Продължавайте, украински герои !
 
X

Подкастът на OFFNews