Руското Външно реагира: Концепцията на САЩ срещу Кремъл е злобна пропаганда

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2019 в 18:46 4710 3

МВнР на Русия във Фейсбук

Снимка МВнР - Русия

Като глас от миналото определи руското външно министерство подготвената от Агенцията за международно развитие USAID концепция за противодействие срещу враждебното влияние на Кремъл. В документа се подчертава, че Русия се стреми да отслаби влиянието на САЩ по света и да отдели Вашингтон от съюзниците и партньорите му.

Според МВнР на Русия съдържанието на концепцията „предизвиква размисъл за адекватността на авторите й“. От руското дипломатическо ведомство заявяват, че USAID представлява „инструмент за идеологическа борба и пропагандна обработка“. Така пише на страницата на министерството във Фейсбук. И още – че въпросната концепция е „откровено насочена към насаждане на русофобия по света“, особено в съседните на Русия страни, както и че под термина „противодействие се маскира агресивен настъпателен подход“.

„Зад стремежа да се сее страх от нашата страна, заплахите от мнима руска намеса отчетливо прозира желанието те да бъдат подчинени на влиянието на САЩ, да се настроят против Русия, в това число Европа да бъде принудена да купува скъпия американски втечнен газ“, смятат в дипломатическото ведомство. Освен това представената в Париж концепция е наречена съкрушаваща.

В руското МВнР са уверени, че „влиятелните вашингтонски функционери с всички сили се стараят да не допуснат нормализиране на руско-американските отношения и да ги разрушат още повече“. „От своя страна, ние не веднъж сме заявявали откритост за изграждането на конструктивно взаимодействие със САЩ на основата на равноправието и зачитането на взаимните интереси. Но злобната антируска пропаганда от Вашингтон, който се стреми да доминира глобално, води тези намерения до провал“, се посочва в съобщението.

На 5 юли пред Г-7 в Париж ръководителят на USAID Марк Грийн представи концепцията, като посочи, че Русия влияе на другите страни чрез пропаганда в медиите и социалните мрежи, чрез икономически манипулации в енергийния сектор, както и с финансова подкрепа за прокремълските политически партии или антидемократичните кандидати по избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22089

4

Стефан

07.07 2019 в 18:17

Знаеш ли, ти ще си от първите, на които ще вземат и хлебчето. Понеже, когато атовете се ритат, го отнасят магаретата.
А ти си от магаретата - подлизурковци, които одобряват всяко безумие, Спуснато от Големият Началник. И крещят Ура!, даже без команда.
Англосаксонската политика ОЧЕВИДНО се фашизира. Не знам дали точката на невъзврата вече е премината, но пак съвсем очевидно - вече смърди на война. А помагачите на подпалвачите и, рано или късно ги окачват на въжето.

6049

2

Дан

06.07 2019 в 22:02

На Американците им трябват задушени и подчинени страни,на които да им продават тяхните продукти и оръжия,а Русия и Китай са техни опоненти няма как да не ритат и плюят!!!