Руски части атакуват Запорожие: 4 ракети С-300 удариха града и негови предградия

OFFNews 02 октомври 2022 в 10:24 10805 1

Снимка след удара по Запорожие

Снимка УНИАН

Снимка след удара по Запорожие

Руските войски атакуваха Запорожие в неделя сутринта. В 8:38 ч четири ракети С-300 са ударили града и предградията му, съобщава УНИАН, като се позова на началника на областната военна администрация Александър Старух.

"По предварителна информация врагът е ударил областния център и предградията с четири ракети С-300. В резултат на нападението беше унищожена промишлена инфраструктура", отбеляза ръководителят на ОВД.

Няма жертви, допълва той.

Гражданите бяха призовани да спазват мерките за безопасност и да не пренебрегват сигналите за въздушно нападение.

Съществува риск от повторни атаки.

"Окупаторът търпи загуби на фронта, единственото, което може да направи, е да унищожи граждански обекти", пише ръководителят на СОА и добавя, че "врагът е обречен".

Запорожката АЕЦ е най-мощната атомна електрическа централа в Европа и 5-а в света. Намира се до град Енергодар, на бреговете на Каховското водохранилище на р. Днепър. В петък директорът на АЕЦ "Запорожие" Игор Мурашов беше задържан от руски части, съобщи украинският държавен ядрен регулатор "Енергоатом". Мурашов е пътувал от централата към близкия град Енергодар около 16 ч, завързали са очите му и се смята, че е отведен в затвор в Енергодар, съобщава Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

1

ob1

02.10 2022 в 10:35

Бре, нали уж анексираха, това е все едно да хвърлят с300 по Воронеж. Май орките още не се чувстват на своя територия... що ли?