Руските военни пристигнали във Венецуела за консултации

OFFNews 24 март 2019 в 22:02 4712 2

Руските военни, пристигнали с два самолета във Венецуела, отишли там за "участие в двустранни консултации", съобщи РИА Новости, позовавайки се на дипломатически източник в Каракас. 

Двата самолета Ил-62 и Ан-124 пристигнаха днес във венецуелската столица, като техни снимки се появиха в социалните мрежи. 

Местното издание NoticieraDigital съобщи, че във Венецуела са пристигнали 99 руски военни и бойци от частни военни компании начело с генерал Василий Тонкошкуров - началник на Генералния щаб на сухопътните войски на руската армия. При пристигането им те са били посрещнати от шефът на управлението за международно сътрудничество и интеграция на Венецуела Мариани Мата, началникът на спецслужбите Едгар Колина Рейес, както и служители на руското посолство в Каракас. Информацията обаче не беше потвърдена официално. 

РИА Новости не споменава за точен брой военни. Източникът на агенцията обаче коментира, че пристигането на военните "няма нищо тайнствено", защото визитата им е свързана с реализиране на договори, които са били подписани между двете страни преди много години. 

"Русия и Венецуела имат редица договори, които са в процес на изпълнение, в точа число договори за военно-техническо сътрудничество", допълва той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

25.03 2019 в 07:11

Един самолет с вежливи консултанти и един с принадлежностите им. Какво ще откарат на връщане?

77927

1

El Commandante

24.03 2019 в 23:17

Двустранни консултации, които лесно могат да се превърнат в агресивни преговори с опозицията, знаеме ги тея...