Руските сили се струпват в Южна Украйна, очакват контраофанзива. Войната навлиза в нова фаза

Възможно е и да се подготвя нападение, пише в днешния си доклад британското разузнаване

OFFNews 06 август 2022 в 09:17 10425 4

Войната в Украйна

Снимка Генерален щаб на ВСу/Архив

Руските сили се струпват в южната част на страната в очакване на украинската контраофанзива

Почти сигурно е, че руските сили се струпват в южната част на страната в очакване на украинската контраофанзива или в подготовка за евентуално нападение, e основният извод в днешния доклад на британското разузнаване на войната, публикува от Министерството на отбраната на Великобритания.

Дълги конвои от руски военни камиони, танкове, теглена артилерия и други оръжия продължават да се отдалечават от украинския регион Донбас и се насочват на югозапад. Съобщава се също така, че от окупираните от Русия Мелитопол, Бердянск, Мариупол и от континентална Русия през Керченския мост в Крим се придвижва оборудване.

Батальонните тактически групи, които се състоят от 800 до 1000 военнослужещи, са разположени в Крим и почти сигурно ще бъдат използвани за подкрепа на руските войски в Херсонска област, добавя докладът.

На 2 август 2022 г. в Крим беше разположена нова батальонна тактическа група, а такива се пренасочват и от Източната групировка на силите. Много е вероятно те да бъдат изпратени в Херсонска област през следващите дни.

Украинските сили все по-често атакуват мостове, складове за боеприпаси и железопътни връзки в южните райони на Украйна. Сред тях е и стратегически важната железопътна линия, която свързва Херсон с окупирания от Русия Крим, като почти сигурно армията ще използва комбинация от блокиране, повреждане, разрушаване, ограничаване на достъпа, унищожаване и прекъсване, за да се опита да повлияе на способността на Русия да се снабдява логистично.

Войната на Русия срещу Украйна е на път да навлезе в нова фаза, като най-тежките боеве се прехвърлят на около 350-километрова фронтова линия, простираща се на югозапад от района на Запорожие до Херсон, успоредно на река Днепър, завършва докладът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

06.08 2022 в 16:13

Еврото, няма такова нещо. Обикновените орки се да умрат, по скоро готвят ги да умрат.
Вовата ти май се готви за изтегляне, вчера изглежда договаряше с Ердоган оплитическо убежище.

-60

2

офф бее

06.08 2022 в 12:19

Нее, няма да се изтеглат орките. В "знак на добра воля" ще наторят земята и ще оставят тонове скрап.