Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руските окупатори забраниха на хората в Херсон да излизат от домовете си

Полицейският час в града ще продължава денонощно, обяви колаборационистът Кирил Стремоусов

OFFNews 04 ноември 2022 в 17:47 4735 4

Стремоусов
Марионетката на руските нашественици Кирил Стремоусов.

В Херсон е обявен 24-часов комендантски час. Това съобщи в петък местният колаборационист на руските нашественици Кирил Стремоусов, който бе назначен за заместник-губернатор на Херсонска област.

"В град Херсон е обявен полицейски час, който ще продължава 24 часа в денонощието, за да можем да защитим града си и да преминем в настъпление към Николаев и Одеса", заяви Стремоусов във видеосъобщение, споделено в канала му в Телеграм.

Няколко минути по-късно обаче това видеообръщение на Стремоусов бе заменено със сходно, но редактирано, в което вече не ставаше дума изобщо за комендантски час. Причините за тази промяна не бяха съобщени, посочва Франс прес.

След това Стремоусов публикува и трето видео, в което поясни, че няма никакви ограничения за жителите на Херсон въпреки напредъка на украинските сили в областта. В третото видео той отново призова колкото се може повече жители да напуснат града.

По-рано днес президентът на Русия Владимир Путин нареди да бъдат изведени всички жители на Херсон „от зоната на бойните действия“, съобщи РИА Новости.

"Цивилното население не трябва да страда от обстрелите, от някаква настъпателни, контранастъпателни и прочие мероприятия, свързани с военните действия“, е заявил руският президент на среща с доброволци.

Той отбелязал специално действията на доброволците, които „помагат на мирните жители да се измъкнат от опасните зони“.

Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна твърди, че руските власти принудително депортират местното население, а в домовете на евакуираните се нанасят руски военнослужещи, в някои случаи преоблечени в цивилни дрехи. 

Въпреки опитите на Москва да прехвърли хората от Херсон на левия бряг на река Днепър, много от жителите на областния център отказват да се подчинят и явно очакват освобождаването на града от бойците на ВСУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

4

НЕМА ТАКЪФ

05.11 2022 в 14:41

" UKRAINCITE IDAT " - НЕКОЙ СИ ИЗКРЯСКА И РУСНАЦИТЕ БЪЙСТРА , ХУКНАХА ЗАВЧАСКА ! ДОЙДОХА КАТО ТИГРИ , БЕГАТ КАТО ОФФЦИ !

345

3

Джендо Джедев

04.11 2022 в 19:35

Оби,

На тоя алкаш руски му е само чипът в тиквата. И е лампов. :D

345

2

Джендо Джедев

04.11 2022 в 19:33

"В град Херсон е обявен полицейски час, който ще продължава 24 часа в денонощието, за да можем да защитим града си и да преминем в настъпление към Николаев и Одеса"

Абе направо "На берлин!", к'ва е тая Одеса! Dream big, dude! :D

-1650

1

ob1

04.11 2022 в 18:17

Ае тоя Спермоустов що носи капиталистическо имперско яке, а не православна ватенка?!?
Инак кефи, щели да нападат към Одеса льольовците :)

 
X

Да помогнем на украинските деца!