Руските генерали в паника, местят близките си на лека служба в Сирия

150 буряти се върнаха от Украйна в Улан-Уде, след като разтрогнаха договорите си с руската армия

OFFNews 13 юли 2022 в 08:47 26178 8

Войници искат да разтрогнат договорите си

Снимка УКРИНФОРМ

150 бойци от Бурятската автономна република са се върнали у дома, други 500 искат да разтрогнат договорите с военното министерство

Руските офицери не искат да ходят на война в Украйна, а генералите спешно прехвърлят роднини на по-безопасна служба в Сирия, твърди военното разузнаване на Киев, цитирано от Укринформ.

„Висшето военно ръководство на въоръжените сили на Руската федерация не желае да привлича свои близки и приятели, които служат в редиците на въоръжените сили, за участие във военни действия на територията на Украйна. Предвид ситуацията на фронта генералите считат Сирия за по-безопасно място за служба“, се казва в доклада на разузнавателното управление на МО.

Според службите окупаторите се опитват да задържат временно завзетите територии на Украйна, като създават нова войскова част на ниво бригада в Херсонска област. Предвижда се окомплектоването на офицерски длъжности да се извършва с офицери от въоръжените сили на Руската федерация. Това обаче предизвиква открито недоволство от страна на "кандидатите", които отказват евентуална командировка и не желаят да преместват семействата си близо до зоната на военни действия.

Над 26 военнослужещи са били уволнени в 38-ма зенитно-ракетна бригада на Русия заради отказ от участие във войната в Украйна. Всички са получили печат „предател на родината“ във военните си книжки.

Във вторник Укринформ съобщи, че в Бурятия са се върнали 150 военнослужещи със сключени договори за служба, т. н. контрактници, след като се отказали да воюват в Украйна и написали рапорти за уволнение. В събота бурятите се върнали в родината си. Преди това няколко дни ги държали в лагер в Луганска област, където ги шантажирали и се опитвали да ги задържат.

Според съпругите на един от бойците в края на юни мъжът й заедно с други буряти бил изкаран от територията на Украйна и му казали, че ги карат към летището, но колата завила обратно, както им обяснили, заради публикуваното от бурятски жени на 28 юни видео. В него съпруги и майки на войници от украинския фронт искаха близките им да бъдат заменени с други военнослужещи. Боецът и още няколко души скочили от камиона и стигнали до военния лагер, където вече имало 120 „отказници“, военни, които отказват да се бият в Украйна.

След няколко дни им прибрали телефоните и им казали, че ги карат у дома. Единият от тях задържал мобилния си апарат и усетил, че ги връщат в Украйна. Малка група пак скочила от камиона и този път стигнала до най-близкото населено място до военна полиция, а полицаите ги отвели в лагер в Луганска област. Там били събрани първо 120, а след това 150 души, на 7 юли всички ги качили в самолет за Омск, а на 9-ти полетели за Улан-Уде. Към фонда „Свободна Бурятия“ са се обърнали още 500 души, които не искат да воюват в Украйна и желаещи да разтрогнат договорите си с МО.

Бурятия е на едно от челните места по брой на жертви в украинската война, наричана в Русия специална военна операция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

9

dolivo

14.07 2022 в 16:55

Сирия по безопасна от Украйна , машала!

Гонка до дупка докато всичките дезертират.

2073

8

Johnny B Goode

13.07 2022 в 22:32

Сотозерчо, а разкажи нещо за орките дето бяха около Киев.
Или викаш след като събраха тоалетните чинии и микровълновите печки, изпълниха задачата на върховния главнокомандуващ и отидоха на заслужена почивка.

1000

6

Наминаващ

13.07 2022 в 11:50

След пищните фойерверки в Нова Каховка, тази нощ HIMERS са гастролирали при Луганск. Представлението е на същата висота, складовете с боеприпаси на орките са напълно почистени. Сигурно е имало доста "селитра и изкуствени торове" :)) . Чакаме нови фойерверки. ==> https://www.youtube.com/watch?v=HTMwhsd1-iI

1810

4

Maxim

13.07 2022 в 10:32

Да отидат пред портите на Кремъл и да поставят тоалетните чинии, тенджери, тигани и т.н. заграбено от украинските домове при мародерстването им там.

2051

3

Propaganda

13.07 2022 в 10:20

раснаците са дъното на еволюцията, то буратите са дъното на дъното. Ама най-бедното раса в расия.

Правете си сметка щом дори тези т.нар. руски едноклетъчни бягат от войната в Украйна.

6386

2

Zlatko

13.07 2022 в 10:13

Защо във великата и прекрана Русия има фонд “Свободна Бурятия”?

-240

1

редовно четящ

13.07 2022 в 09:29

Скоро и Сирия ще им отеснее, натам отиват нещата!