Руският върховен съд призна ЛГТБ движението за екстремистко и го забрани

OFFNews 30 ноември 2023 в 17:16 1265 3

ЛГТБ движение

Снимка Getty images

Върховният съд на Русия призна ЛГБТ движението за екстремистко и забрани дейността му в страната, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Решението бе взето по искане на министерството на правосъдието и подлежи на незабавно изпълнение.

Заседанието на руския Върховен съд се проведе при закрити врата поради наличието на секретни материали по делото. Представители на ответника не се явиха в съда, посочва ТАСС.

На съда бяха необходими около четири часа, за да се запознае с представените от правосъдното министерство доказателства.

В иска бе отбелязано, че в дейността на движението на територията на Руската федерация са установени различни признаци и прояви на екстремистка насоченост, включително подбуждане към социални и религиозни раздори.

През 2013 г. Русия прие първия закон, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността, припомня Асошиейтед прес. Известен като "закон за гей пропагандата", той забранява всякакво публично одобрение пред непълнолетни на "нетрадиционни сексуални отношения". Конституционните реформи, прокарани през 2020 г. от президента Владимир Путин с цел удължаване на управлението му с още два мандата, включват и разпоредба за забрана на еднополовите бракове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

910

3

бай Падежко

30.11 2023 в 20:28

А с кремълските ЛГБТ другарЕ как стоят нещата?

345

2

Джендо Джедев

30.11 2023 в 18:05

Скоро ще почнат да горят ЛГБТ на клада, както са тръгнали... Високо развита страна е Рашка, няма спор! Уверено крачи към светлото бъдеще! :D

2159

1

Kilca

30.11 2023 в 17:19

Ха ха ха. Интелектуално равнище от преди над век...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика