Руският посланик в САЩ напомни, че мандатът му изтича

OFFNews 04 юли 2024 в 17:03 2290 0

Анатолий Антонов

Снимка БТА

Анатолий Антонов

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов съобщи, че мандатът му изтича, поради което Москва ще трябва да изпрати във Вашингтон нов дипломатически представител, във време, когато отношенията между двете страни са най-влошени от десетилетия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ и Русия са в конфронтация заради руското нахлуване в Украйна, а отношенията между двете страни са в най-ниската си точка от Кубинската криза през 1962 г.

Краят на мандата на Антонов беше отбелязан днес и от руския вестник "Комерсант", който се позова на написано на ръка поздравително писмо, изпратено от руския посланик до мозъчен тръст в Москва по случай 30-годишнината от създаването му.

"Моето назначение е към края си. Надявам се заедно да продължим да защитаваме интересите на нашето отечество!", пише Антонов в писмото с дата 29 юни.

"Няма причина да коментираме тук. Всеки може да има личните си планове. Решенията за назначения и смяна на посланици се вземат от президента", коментира говорителят на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от "Интерфакс".

Шейсет и девет годишният Антонов е посланик във Вашингтон от септември 2017 г. Преди това той е бил зам.-министър на отбраната и зам.-министър на външните работи на Русия.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика