Руският посланик в Лондон: Интервюто на Юлия Скрипал повдига въпроса дали е била отровена

OFFNews 24 май 2018 в 18:42 4905 0

Снимка Reuters

В първото си интервю Юлия Скрипал е изглеждала здрава, затова се повдига въпросът дали наистина е била отровена. Такова мнение изрази руският посланик в Лондон Владимир Чижов. 

"Тя изглежда чудесно, на външен вид не носи никакви следи от отравяне с това, което британските власти определиха като бойно отровно вещество", коментира Чижов, цитиран от ТАСС.

"Не съм специалист в тази област, но мога да предположа, че бойното отровно вещество унищожава всичко живо в дадена зона достатъчно ефективно, дори в слаба концентрация", допълни той.

"Фактът, че тя изглежда практически здрава ни кара да се замислим дали наистина е имало отравяне, а ако е имало, с какво е било извършено, да не говорим от кого", подчерта Чижов.

Дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал Юлия даде първото си интервю вчера. Тя отговори на въпроси на Ройтерс и написа изявление на руски и английски.

В изявлението си Юлия Скрипал обяви, че отравянето е преобърнало живота ѝ. Тя посочи още, че се надява в бъдеще да се върне в родината си. 

Тя обърна внимание и на лечението си, което продължава досега, като обясни, че е много болезнено и инвазивно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews