Руски удар порази болница в Херсон и рани медсестра. Трима загинали при ударите (обновена)

OFFNews 29 януари 2023 в 18:57 4055 2

Трима загинали при руски удари по Херсон

Снимка БТА/АП

Трима загинали при руски удари по Херсон

Най-малко трима души са загинали при руски удари по украинския град Херсон, твърдят местните власти, предават "Ройтерс" и БНР.

Обстрелвана е областната болница в Херсон и е ранена медицинска сестра, съобщи УНИАН, като се позова на информация от украинското министерство на здравеопазването.

Ударени са складове, автогара, училище и автомобили. 9500 души са останали без ток.

По-рано украинските военни обявиха, че са отблъснали руско нападение в района на Благодатне в източната част на Донецк. Руската частна военна група „Вагнер“ твърдеше обратното – че е поела контрол върху населеното място. Интензивни остават военните действия в района на град Бахмут. От главния щаб на украинските въоръжени сили твърдят, че са отблъснали руски атаки в районите на 13 селища в Донецк.

Днес стана ясно също, че Украйна е наложила нови санкции на 182 руски и беларуски компании и на три физически лица. Техните услуги се използвали за превоз на военна техника и войници с железопътен транспорт. Активите на засегнатите компании в Украйна се блокират и ще бъдат използвани за отбраната на страната.

Текат ускорени преговори между Киев и съюзниците му за доставки на ракети с голям обсег, заяви съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк. Той намекна за връзка между предполагаемата военна подкрепа на Иран за Русия, изразяваща се в доставката на дронове камикадзе „Шахид“, което Техеран отрича, и няколко експлозии от тази нощ в Иран. Министерството на отбраната на Ислямската република съобщи, че завод за боеприпаси в град Исфахан в централната част на страната е бил атакуван с безпилотни апарати.

Малко по-рано пък пожар е избухнал в петролна рафинерия в северозападен Иран. Причините за инцидента се изясняват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

2

Johnny B Goode

29.01 2023 в 20:13

Ходете си обратно в тъпата Раша и никой няма да ви убива.
Тъп кретен.

210

1

Merc

29.01 2023 в 19:05

Путин за 50 недель уничтожил то, что Россия выстраивала 50 лет