Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Руски товарен кораб потъна край бреговете на Турция

Двама са загиналите от кораба Арвин, други шест са спасени от турските военоморски сили

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2021 в 15:24 1622 0

Руски товарен кораб потъна в Черно море край бреговете на Турция. Двама са загиналите, други шест са спасени. Това обяви губернаторът на вилаета Бартън в Северна Турция Синан Гюнер, цитиран от Анадолската агенция.

По данни на местните власти инцидентът с товарния кораб Арвин е бил предизвикан от лошите метеорологични условия. Турската страна е изпратила фрегата за спасяване на оцелелите.

"Товарен кораб за сухи товари под руски флаг потъна в района на Инкуму в нашата провинция. Започваме спасителна операция за спасяване на 15 души екипаж, намиращи се в три спасителни лодки", цитира думите на Гюнер Анадолската агенция.

Руското посолство в Анкара заяви, че разследва обстоятелствата около инцидента и съдбата на екипажа. Според Руската Федерална агенция за морски и речен транспорт екипажът на кораба се състои от 12 души, от които двама руснаци, а останалите са украински граждани.

Корабът Арвин е плавал в Черно море между бреговете на Турция и Грузия. Товарът му е неизвестен. Основният грузински износ за Турция включва медни руди и концентрати, феросплави и различни метални отпадъци, предимно демонтирани от съветско индустриално и автомобилно оборудване и фабрики в страната и в целия регион, които изпаднаха в несъстоятелност или фалираха след 1991 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови