Руски товарен кораб потъна край бреговете на Турция

Двама са загиналите от кораба Арвин, други шест са спасени от турските военоморски сили

OFFNews 17 януари 2021 в 15:24 2399 0

Руски товарен кораб потъна в Черно море край бреговете на Турция. Двама са загиналите, други шест са спасени. Това обяви губернаторът на вилаета Бартън в Северна Турция Синан Гюнер, цитиран от Анадолската агенция.

По данни на местните власти инцидентът с товарния кораб Арвин е бил предизвикан от лошите метеорологични условия. Турската страна е изпратила фрегата за спасяване на оцелелите.

"Товарен кораб за сухи товари под руски флаг потъна в района на Инкуму в нашата провинция. Започваме спасителна операция за спасяване на 15 души екипаж, намиращи се в три спасителни лодки", цитира думите на Гюнер Анадолската агенция.

Руското посолство в Анкара заяви, че разследва обстоятелствата около инцидента и съдбата на екипажа. Според Руската Федерална агенция за морски и речен транспорт екипажът на кораба се състои от 12 души, от които двама руснаци, а останалите са украински граждани.

Корабът Арвин е плавал в Черно море между бреговете на Турция и Грузия. Товарът му е неизвестен. Основният грузински износ за Турция включва медни руди и концентрати, феросплави и различни метални отпадъци, предимно демонтирани от съветско индустриално и автомобилно оборудване и фабрики в страната и в целия регион, които изпаднаха в несъстоятелност или фалираха след 1991 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови