Руски стендап комик се яви на сцената с череп на убит защитник на Азовстал (видео)

Красимир Крумов 28 август 2022 в 19:42 19866 16

Игор Мангушев

Снимка Twitter / Денис Казанский

Игор Мангушев

Известният руски стендап комик и пропагандист на властта Игор Мангушев, който твърди, че се е сражавал като наемник на страната на Русия в Украйна устрои зловещо стендап шоу след като излезе на сцената с черепа на убит от подразделението му украински защитник на Азовстал. Монологът на Мангушев съдържаше серия подигравки и гаври с паметта на убития и предизвика бурни реакции в политическите среди в Украйна и в Европа.

В хамлетовска сцена определящият се като комик Мангушев докато държи с една ръка черепа, излива отношението си към украинците и вижданията си какво трябва да се случи с тях. На въпрос от залата дали това не е череп на цивилно лице, „комикът“ казва „не е на цивилен, ние сами го наеб.ахме“, разбирай убихме.

Пълномощникът на Върховната рада по правата на човека Дмитрий Лубинец реагира веднага на видеото на руския пропагандист с череп, за който самият стендап актьор твърди, че е на украински защитник от „Азовстал“.

„Това, че Руската федерация нарушава международното хуманитарно право по отношение на живите, не е тайна, но същото се случва и с мъртвите. Чрез своите пропагандисти продължават да дехуманизират украинския народ, оправдавайки масовите цивилни убийства и разрушаването на населени места.

Така показването на „останките“ на загиналите защитници на Мариупол стана повод за „стендап на военна тема“. Единствената цел на такива действия на Русия е поредното причиняване на болка на близките на загиналите и изчезналите.“ – написа Любинец на стената си във фейсбук.

Правозащитникът призова всички да са съзнателни, да не се поддават на емоции, а ежедневно да документират фактите на военни престъпления и да ги правят достояние на международната общност.

Дмитрий Лубинец отбеляза също, че когато хора загиват по време на война, с телата им трябва да се отнасят уважително и с достойнство, независимо от това дали загиналият е цивилно лице или военнослужещ. Останките на неизвестните лица трябва да бъдат идентифицирани.

Уважението към покойниците – това не е просто хуманизъм и грижа за близките на загиналите. Това са международни стандарти, чието изпълнение гарантира, че загиналите няма да попълват списъците с безследно изчезнали.

Украинският защитник на правата на човека е уведомил за видеото ръководителя на групата за установяване на фактите на Следствената комисия на ООН за Украйна Оле Солванге и ще се сезира генералнния прокурор на Украйна.

Мангушев: Не ни е*е колко от тях ще убием и как (сценката от видеото)

- Ние сме още живи, а тоя пич вече не.

- Да гори в ада. (глас от публиката)

- Да, нека да гори в ада. Нямал е късмет. От черепа му ще направят халба, може би. Но нашата война не е просто война с хора от кръв и плът. Нашата война е война с идея. С идеята за Украйна като антируска държава. Защо не може да има никакво примирение. Украйна трябва да бъде деукраинизирана. Руските земи на Малорусия трябва да бъдат върнати назад. Ние воюваме не с хора, ние воюваме с идея. В това е трагедията на украинските войници, в това, че ние воюваме с идеята и еб*али сме колко от тях ще трябва да убием и как трябва да ги убием. Ако воювахме с хора, можеше да кажем, да се помирим, да кажем, брат, тъй се получи, накратко, война. Но ние воюваме с идея и затова всички носители на тази идея трябва да бъдат унищожени така, както тоя пичага, бедния Йорик. Той сигурно също е искал не да се търкаля край Азовстал, но просто не е избрал правилната страна.

- Сигурен ли сте, че не е на цивилен черепът (въпрос от публиката)

- Със сигурност не е на цивилен, ние лично го наеб.ахме.

- Как мислиш, той разбрал ли е какво е това „Русский мир?“ (глас от публиката)

- Аз мисля да, той е разбрал какво е това „Русский мир“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

16

DARTH VADER

28.08 2022 в 22:30

MERC,НИЩО ИМ НЯМА НА ВАГНЕРОВЦИТЕ...ИЗМОРЕНИ СА И СА ПОЛЕГНАЛИ ЗА СЛЕДОБЕДНА ДРЯМКА;)

210

15

Merc

28.08 2022 в 22:20

ЧВК "Вагнер" торят плодородните земи на Украйна....

https://twitter.com/CaucasianRebel/status/1563386310400053248/photo/3

318

14

Valioka

28.08 2022 в 22:14

А, и още нещо - това лайно нарича война "специалната военна операция"... Е, как така... Ами то неговите хора ще го обезглавят...

8053

13

DARTH VADER

28.08 2022 в 22:13

ПРАВ Е ИВАН ГРОЗН...
ТЪЖНО Е,ЖАЛКО Е...НО 82% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА РФ СА ТАКИВА...


АЛКОХОЛИЗИРАНИ ИМПЕРИАЛИСТИ И ПРОСТИТУТКИ ПО СВОБОДНА ВОЛЯ(ПОРАДИ НЕМОЩТА НА ИМПЕРИАЛИСТИТЕ)...

ИДЕ ДЕНЯТ ЗА РАЗПЛАТА,ТЕЗИ ГАВРИ СЪС СВОБОДЕН НАРОД В 21 ВЕК,НЯМА КАК ДА ОСТАНАТ,ПРОСТО ЕЙ ТАКА...

210

12

Merc

28.08 2022 в 22:05

Всъщност кой знае откъде го е изкопал.
А може да е на негов боен другар.
Защото , както е известно още от двете Чеченски войни мурзилките нямат навика да прибират труповете на своите убити от бойното поле. Обикновенно ги оставят на животните и на червеите. Това им е манталитета. Даже Аслан Масхадов когато освободи Грозни и ги направи за смях, предложи коридор да си извозят труповете. Уви! Никакъв отговор и бездомните кучета и галваните добре си похапнаха.

А тоя "герой" от публикацията е просто кръгъл идиот , защото сам си подписва смъртната присъда.
Няма да има къде да се скрие, нито някой ще го защити....

Иначе за уменията на спецнаца на Чебурашките и безконтактния им бой може да се посмеем всички тук.

https://twitter.com/i/status/1563856953218056192

10935

11

borisboris

28.08 2022 в 21:55

Да, проблема с руснаците е че тотално са изчегръстили т.е. загубили са връзка с реалността. Понякога това означава загуба на човешки облик.

2923

10

Cornucopia

28.08 2022 в 21:26

Хвани на дугина черепа руска мършо гнусна

-2175

9

IvanGrozn

28.08 2022 в 21:09

Тука проблема е, че не е един психопата. ГНУСНА РУСКА СГАН!

12073

8

IvanofRumen

28.08 2022 в 21:07

Както не веднъж казах на тези изроди им е променено ДНК-а.
И тези искат да обикалят в Европа.

2099

7

Mateevk

28.08 2022 в 20:57

Боже, какво падение! Тия минаха всякакви граници! Лошо им се пише рано или късно. Ще плащат за всичко, което сътдориха и продължават да творят! А за идея не воюват - за идея воюват украинците. Идеята да си запазят държавата, идеята да решават сами съдбата си, а не да живеят по волята на един побъркал се от власт и пари психопат!
 
X

Да помогнем на украинските деца!