Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

Красимир Крумов 03 юли 2022 в 16:36 46362 17

Владимир Джабаров

Снимка Telegram / Владимир Джабаров

Владимир Джабаров

„Изгонването на 70 сътрудници на руското посолство в България може да препълни чашата на нашето търпение. И, ако не дадем твърд отговор, утре и други страни от НАТО ще продължат политическата си простащина по отношение на Русия.“ Това написа в профила си в Телеграм сенаторът в Съвета на федерациите на федералното събрание (горната камара) на руския парламент Владимир Джабаров, кандидат на науките от Института по бетон и железобетон на бившия СССР, випускник на школата на КГБ "Феликс Дзержински" и бивш генерал-майор от ФСБ. Железобетонният сенатор фигурира и в санкционните списъци на САЩ и ЕС.

От вторник, когато българското правителство изгони 70 руснаци, работещи в България за МвНР на Руската федерация, Джабаров е особено активен в профила си в Телеграм и анализира България и нейното поведение.

„Май най-наглите изцепки срещу Русия американците ги поръчват на своите европейски марионетки: България, Литва, Латвия и Полша. Сметката е проста: ще има много шум, но Русия по навик ще се ограничи до дипломатически протести.“ – коментира Джабаров и заплаши, че изгонването на руснаците от София може да има сериозен отговор. „Сигурно посланикът в България Елеонора Митрофанова е права наистина. Трябва ли изобщо да поддържаме с тази държава дипломатически отношения.“ – подгрява аудиторията си Джабаров.

„Защо България си изостря отношенията с Москва? Какво, освен добро, е видяла тя от нас България традиционно получаваше от нас евтини енергийни ресурси, торове. В българските курорти десетки хиляди руснаци оставяха своите спестявания, пълнейки съществено българския бюджет. Българите демонстративно се отказаха от прокарването на своя територия на Южен поток. Плюха си, по същество, сами на лицето. После дойхода в Москва, разкаяха се и изпросиха от нашия президент възможността да се включат към Турски поток. Проявиха им разбиране. И како? Пак всичко предадоха и забравиха. Историята на нищо не е научила братушките.“ – страда искрено руският сенатор.

Владимир Джабаров, който призова руските туристи да не почиват в България разсъждава и за българския туризъм през призмата на личните си преживявания.

„За първи път почивах на Златни пясъци като студент на младежки обмен през 1971 г. Всичко ми хареса. За последен път бях там със семейството си през 1999 г. И какво? Бях поразен от факта, че за почти 30 години всичко се е порутило, обслужването е като по времето на соца. Разбира се, СССР с неговата щедра помощ за българите отдавна го няма. И всичко постепенно се е рушило. А сега изобщо не е по-добре. Какъв е смисълът руснаци да ходят в България. На Черно море Сочи изглежда няколко идеи по-привлекателен. Призовавам сънародниците си да бойкотират всички курорти по българското Черноморие. Вярно е, че без руснаците никой от уважаващите себе си европейци няма да отиде в България, а ще предпочете Кипър, Гърция, Турция. "Братушките" отново направиха глупашки избор.“

Одобрение за написаното от Джабаров изказа колегата му сенатор Андрей Клишас, по съвпадение състудент в един и същ курс на Руския университет за дружба с народите с опозиционера Алексей Навални, който предложи България да бъде използвана за назидание на целия свят:

„Както правилно обръща внимание на ситуацията сенаторът (Джабаров, б. р.), ответните мерки трябва да бързат бързи и решителни. В сегашния момент за нас България е стратегически изгубена. Със сегашното правителство ние няма да можем да намерим общ език в отношенията си. Значи трябва да бъдат демонстрирани нацелия свят последиците от такива решения. И те трябва да бъдат не само дипломатически, но и икономически. Сега наблюдаваме как политиците от други страни се оправдават за последиците от своите решения пред народите си (високите цени). Трябва да продължаваме този процес."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

804

16

luba6a2016

08.07 2022 в 22:56

Русия не съществува от 1917.Ционистите-болшевики наложиха най-кървавият терор в човешката история.Днес управляват техните отрочета.А най-ужасното нещо,което се случи на България беше да ни предадат на Сталин.Виждате това до къде ни доведе.И все още гнусните кгбешки свини грухят истерично и ни считат за роби,които се опитват да им се измъкнат от оковите и да задишат чист въздух и заживеят като нормален народ,не без помощта на продажните дс свини в БГ,които си останаха на ссъветска кърмилка

1220

15

хr4

05.07 2022 в 13:37

Руснята квичи, значи сме на прав път!

1730

14

Ivan

05.07 2022 в 10:20

Владимир Джабаров, кандидат на науките от Института по бетон и железобетон !!! В главата и външно, и като пълнеж изглежда като неуспешен продукт на Института си. Башка школвката в КГБ, напълнила чутурата с постулати от рода: Русия е велика!!; Ние във всичко сме по-по-най! Пълни мизерници! Вижте само в каква истерия са изпаднали Захарова, лошадоголовасты мозгляк Лавров, депутати от всякакъв ранг, откровенных руских мужеложцев и пр.сволочь.
Доведени са до ярост, че никой не ги харесва и не иска да си играе с тях. Ръсят безумни лъжи и откровени глупости. Убогие люди!

865

13

Constanza

04.07 2022 в 22:46

До Киро Ванкувара:

Наричате други хора неграмотни, а в краткия Ви коментар преброих 7 правописни и пунктуационни грешки.

-480

12

Октим

04.07 2022 в 17:46

дЖабаров да скача обратно в блатото си и (ако има мозък, което много ме съмнява???) най-после да разбере, че руските боклуци са последните дупки, които могат да командват целия свят! Защото дойдоха времената, в които трябва да видят и най-вече почувстват, че са най-долнопробните нищожества във вселената!

700

11

Буда Банкянски

04.07 2022 в 13:23

Кога най-после съветските тиквеници ще разберат , че света си може и без руска сволоч !?

12020

10

Svetlana Dzhambova

04.07 2022 в 11:26

връзвам си черна лентичка и бия чело в земята :) ;) най- доброто решение, по- далеч от кочината

12656

9

Ваньо

03.07 2022 в 20:23

Коментар 2 говори за "пЪрвенюта" и грамотност в едно изречение. Типичен рублопитек.

1035

8

Niko Kolev

03.07 2022 в 18:53

Да видим правилния избор на рашистите:
МРЗ от 01.07.2022 -15279руб
http://www.consultant.ru/law/ref/mrot/2022/

Цени от каталози:
https://proshoper.ru/actions/pyaterochka/moskva/