Руски ракети са поразили стратегически мост в Югозападна Украйна

OFFNews 02 май 2022 в 14:46 3996 0

Снимката е илюстративна

Руски ракетен удар е поразил стратегически мост близо до устието на река Днестър в Одеска област, предава БТА.

Мостът, който вече е бил атакуван на два пъти от руските сили, е единствената пътна и железопътна връзка на украинска територия с обширен район в Одеска област. Говорителят на Одеската областна администрация съобщи в приложението "Телеграм" за атаката срещу моста, но не даде повече подробности, отбелязва Ройтерс.

Същевременно военната администрация на Днепропетровска област съобщи, че руски ракети са унищожили голям склад за зърно. Ръководителят на Днепропетровската военна областна администрация Валентин Резниченко каза, цитиран от ДПА, че атаката e част от руския модел на поразяване на невоенни цели. Той добави, че няма ранени. ДПА отбелязва, че това е поне третото съобщение за атака срещу селскостопански обект без военно предназначение в Днепропетровска област.

Началникът на генералния щаб на Украйна генерал Валерий Залужни съобщи днес, че украински дрон "Байрактар" е унищожил два руски патрулни катера "Раптор" в Черно море, предаде Ройтерс. "Два руски катера "Раптор" бяха унищожени рано тази сутрин близо до Змийския остров", написа Залужни в приложението "Телеграм". Москва засега не е реагирала на неговото твърдение, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови