Руски ракети С-300 срутиха детски център в Харков

OFFNews 10 януари 2024 в 10:47 1430 2

детски център

Снимка Олег Синегубов

Разрушеният детски здравен център.

Късно вечерта на 9 януари руските окупатори нанесоха нов ракетен удар по Харков. Този път е атакуван детски здравен лагер в покрайнините на града.

"Две ракети. Повредени са няколко сгради, но за щастие без жертви. Защото лагерът е празен. Отбелязвам, че това е напълно цивилно съоръжение. Следователно нашият враг за пореден път потвърди, че е чист терорист", заяви кметът на Харков Игор Терехов.

На свой ред началникът на Харковската окръжна военна администрация Олег Синегубов отбеляза, че в резултат на ударите на Руската федерация са нанесени щети на територията и помещенията на детския център. Няма информация за пострадали.

"Около 23:00 ч. руските окупатори удариха Харков от територията на Белгород с две ракети С-300. Пострадал е детски медицински здравен център. Унищожени са медицинската сграда, сградата на столовата и територията на заведението. За щастие, няма пострадали", посочи служителят.

Освен това около 9:30 ч. в резултат на вражески обстрел са повредени опорите на електропроводите в с. Слобожанское, както и са нанесени щети на сградата на селсъвета, прозорците, покрива, оградата, стените и прилежащите съседни помещения.

На 7 януари руските сили също нанесоха удари по Харковска област с ракети С-300. Съобщава се за два удара по града и едно попадение в община Волчанск.

На следващата сутрин стана известно за нов обстрел на града и областта. В град Змиев, Чугуевски район, окупаторите срутиха частна къща.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11978

    2

    edin slep

    10.01 2024 в 11:49

    Некачествено оборудване, слабо подготвени артилеристи, пиянство. Пуцай, па където падне, толкова си могат рашистанците, едва ли е дай да нацелим празна сграда.

    -1845

    1

    ob1

    10.01 2024 в 11:16

    Без капка съмнение център за подготовка на подрастващи неонацисти за изградените от колективния запад биолаборатории.
    Нали, бе, мурзилки?