Руски ракети Калибър удариха пристанището на Одеса

OFFNews 23 юли 2022 в 14:02 6303 3

пристанище

Снимка УНИАН

Пристанището в Одеса.

Руски ракети са поразили инфраструктура в пристанището на Одеса, съобщиха световните агенции, като се позоваха на украински представители.

Това се случва ден след подписването в Истанбул на споразумение, което ще позволи подновяването на износа на украинско зърно през украинските пристанища на Черно море.

"Врагът атакува търговското пристанище на Одеса с крилати ракети "Калибър". Две ракети бяха свалени от украинската противовъздушна отбрана, а две поразиха инфраструктура на пристанището", се казва в съобщение в Телеграм на Южното оперативно командване на украинските сили.

Подобно съобщение публикува в социалните мрежи и говорителят на областната администрация на Одеска област Сергий Братчук, допълва Франс прес, цитирана от БТА.

В пристанището на Одеса имаше зърно. Доставката му се очакваше през следващите два дни, съобщиха от украинското министерство на аграрната политика, цитирани от УНИАН.

"Няма да кажем какво е количеството, защото Министерството на инфраструктурата се занимава с натоварването, така че то зависи от тях. Очаквахме първите пратки утре или вдругиден", заявиха от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

3

fiki

23.07 2022 в 18:12

имало е нацисти, които се крият в зърното за износ

9015

2

Konstantin Iliev

23.07 2022 в 16:01

Рашистите са нарушили договор? Не мозе да баде!

4038

1

Moirae

23.07 2022 в 15:56

Трифонов се държи по същия налудничаво деструктивен начин след постигане на споразумение. И в края на крайщата ДПС с ГЕРБ намазват.