Руски ракети избиха десетки цивилни в Запорожие, тежка битка за Бахмут

OFFNews 09 октомври 2022 в 08:52 10901 18

Най-големи щети са нанесени на жилищен блок в Запорожие в който са разрушени входове от 1 до 8 етаж.

Снимка ВСУ

Най-големи щети са нанесени на жилищен блок в Запорожие в който са разрушени входовете от 1 до 8 етаж.

Руските въоръжени сили отново нанесоха тази нощ ракетни удари по Запорожие, като целите са предимно жилищни блокове. По данни на местните власти в Запорожие вече са пострадали около 20 частни къщи и около 50 високи блока (цифрите се увеличават с всеки изминал час).

Според секретаря на градския съвет Анатолий Куртев към момента е известно, че са загинали 17 души. Спасителите вече и комуналните служби са се заели със последиците от взривовете, но точният брой на загиналите ще бъде известен едва след като бъдат отстранени отломките.

Най-големи щети са нанесени на жилищен блок, в който са разрушени входовете от 1 до 8 етаж.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин подписа документите за анексирането на областите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. 

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе, заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

"Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения", каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. 

Броят на жертвите от руския ракетен удар по Запорожие в четвуртък вчера достигна 18 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

18

Propaganda

10.10 2022 в 18:32

Едно е да има, друго е да ползва, трето е да си платен русофил.

Номера на ракетата е фейк, линк има в предишен коментар. Както и фейк твърдението, че руските терористи нямат подобно на разположение.

Французинът Adrien Bocquet е измизлен образ на руската пропаганда и пълен фейк. В една статия е доброволец, в друга статия е наемник - самата лъжлива руска пропаганда не си е сверила, типично, лъжите.

Доказано е, че французинът никога не е посещавал Буча. Фотомонтажите са пореден руски фейк

https://twitter.com/stopfakingnews/status/1534581022137933827?lang=en

Кво казал кмета?

-5489

17

Русия не ползва Точка У, а Искандери отдавна. А по номера се видя кой е стрелял. Френския наемник разказа как са разполагали труповете в Буча за пред камерите, видео как го правят също се появи. Кмета 4 дни преди това не беше и видял жертви, както такива нямаше в репортажа за полицейската акция от 2 май. Информация за задържани в театъра имаше седмица преди това.

2051

16

Propaganda

09.10 2022 в 21:02

Доказано от кой?

рашистката ти пропаганда ли? От сайтче с окончание .ру ли? От независими източници ли? Къде ги?

Затова ли театъра беше спешно бетониран и залят с тонове хлор? Затова ли не бяха допуснати международни наблюдатели там? Или рашистан признава само тия от беларус и с. корея?

За Буча със сателитни изображение се доказа, че телата са седяли там със седмици. Точно по времето на рашистката окупация. Снимките на геноцида, проведен от рашистите, са направени от ЧАСТНА компания - Maxar Technologies.

На руската ракета Точка-У се видя само надпис на РУСКИ: "ЗА ДЕЦАТА", намекващ желанието на рашистите да избиват всичко наред.

Категорично се доказа, че новината за "украйнския" номер на ракетата е фейк и руска лъжа. Към момента цели 8 държави разполагат с побни ракети от съвецката ера.

https://www.stopfake.org/en/fake-serial-number-confirms-kramatorsk-train-station-hit-by-ukrainian-tochka-u-missile/< br />
Та, проверено е, проверено е.
Лъжите на руските боклуци са плоски, доста.

2073

15

Johnny B Goode

09.10 2022 в 20:57

Веждичката, вземете се разберете с пернишкия винкел дали там е имало украински казарми или украинците сами са си го гръмнали с Бук.
Че Митрофанова може да ви набива канчетата за объркани опорки и да ореже надницата.

-5489

13

Театъра в Мариупол се доказа, че е укро фейк, както и Буча и харата в Крематорск, където се видя номера на Точка У която я удари. Така че Пропаганда, проверявай си информацията и на Киевски фалшификации не вярвай. Единственното което им се отдава е да лъжат и заблуждават.

2073

12

Johnny B Goode

09.10 2022 в 17:29

Пернишкия винкел пак се е изказал свръх компетентно. В сградата е имало казарма, на първия етаж са била танковата рота, на третия и четвъртия са били паркирани Хаймарсите а на последния е имало вертолетен полк.
Не разбрахте ли, че рашистите пуцат сватбарската. Пуцат по града, че е голяма цел, и великите руски безаналогови оръжия все нещо ще уцелят.

645

11

wakeup

09.10 2022 в 16:41

Възмездието е неизбежно

6386

9

Zlatko

09.10 2022 в 12:13

Offnews, бързате да публикувате новина, това хубаво. Но не си ли проверявате текста? “блок, в който са разрушени входовете от 1 до 8 етаж” че и под снимката сте го сложили, като текст. Нещо нелогично, несвързано в текста?!?!?!
Четох и чужди медии за случая “ударен е входа на блок, в който са унищожени всички апартаменти от 1 до 8 етаж”
Мисля, че има разлика.