Руски и сръбски военни пристигат в Беларус за съвместно антитерористично учение

OFFNews 08 септември 2020 в 15:02 2647 0

Снимка Pixabay

От 10 до 15 септември в Беларус ще се проведе съвместното военно учение "Славянско братство - 2020", съобщи беларуското министерство на отбраната в "Телеграм", цитирано от БТА.

Ученията ще се проведат на полигона "Брестский" на 38-ата отделна десантно-щурмова бригада, съобщават още от министерството. Те ще се проведат под командването на представител на силите за специални операции на Беларус, като целта е разработване на съвместни действия при изпълнението на задачи за борба с тероризма.

Новината за съвместното антитерористично учение идва на фона на продължаващите вече почти месец протести против преизбирането на беларуския президент Александър Лукашенко. В края на миналата седмица са били и най-многочислените такива - по данни на опозицията протестиращите само в столицата Минск са били над 100 хил. души, от които стотици са арестувани.

Припомняме, че решение за провеждането на учението, както и възможностите за военно сътрудничество, бяха обсъдени по време на телефонен разговор на 2 септември между началниците на генералните щабове на въоръжените сили на Русия и Беларус - Валери Герасимов и Александър Волфович.

Ученията "Славянско братство" се провеждат от 2015 г. насам, като домакините се редуват на ротационен принцип.

Тази година предстои още едно такова военно учение - "Кавказ - 2020", което ще се проведе в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови