Руски хеликоптер Ми-8 с целия екипаж долетя до Полтава и се предаде на ВСУ

Сега солдатите ще получат щедра отплата в долари, нова самоличност и правото да останат в Украйна или държава от ЕС

OFFNews 23 август 2023 в 14:07 30904 6

Ми-8
Руски хеликоптер Ми-8 с целия си екипаж е влязъл в Украйна и вероятно умишлено е предал бойната машина на ВСУ.

Руски хеликоптер Ми-8 с целия си екипаж е влязъл в Украйна и вероятно умишлено е предал бойната машина на ВСУ. Това съобщи Телеграм каналът на украинския военкор Бутусов. 

Според него историята обещава да се превърне в легендарна.

Преди две седмици от руски източници се появи информация как руският вертолет е кацнал на летището в Полтава. Според тяхната версия навигацията на машината по някакъв начин е била заглушена и екипажът не знаел къде отива. Така солдатите се оказали на вражеския аеропорт. После руската "приказка" продължава с това, че като се усетили къде се намират храбрите руски бойци се опитали да излетят, но по тях бил открит огън. На място загинали двама души от екипажа, а командирът бил ранен.

Според Телеграм каналът Бутусов плюс обаче подобен разказ е напълно недостоверен. Военкорът е категоричен, че навигацията няма как да е объркала пилотите. Което е и напълно очевидно - Полтава е на 300 км от фронтовата линия, не можеш да летиш до там случайно, а само умишлено. Хеликоптерите летят над земята по ясно видим ориентир, а такъв дълъг маршрут изисква подготовка.

Така че обяснението вероятно е съвсем различно и няма никаква връзка с руската история. Солдатите от руските Въздушно-космически сили просто са предали бойната си машина на ВСУ. 

От миналата година в Украйна има програма, според която всеки руснак, който се предаде заедно с бойната си техника, получава солидна отплата в долари. Освен това получава право на нова самоличност и правото да остане да живее със семейството си в Украйна или друга държава от ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

6

Constanza

23.08 2023 в 23:42

А впрочем как така Украйна дава обещания, че предалите се с военна техника ще могат да живеят ЕС?

Както уместно попита №3, къде ще съберем 90% от руснаците (ако не и повече)?

710

5

Д-р Мазникуров

23.08 2023 в 18:18

В цялата си злощастна и зловредна история, Московската Кочина проявява завидна креативност, прогрес и творчество само в едно единствено направление - измисляне създаване, поддържане (или да го наречем update - за Владе специално, понеже виждам че е "англофон", lol :) ...) на екзотични митологии, легенди и откровено казано на опашати лъжи! Мазни уйдурми как'викат турците ... Производството им е денонощно, с високи темпове и с най-модерни технологии и ресурс, и е от критична важност за функционирането на това уродливо, средновековно-държавно образувание ...

4638

4

Того

23.08 2023 в 18:17

Хвала на таквизи солдати! На никой не му се умира заради военния престъпник Путлер.

14469

3

случайно прочетох

23.08 2023 в 17:34

И къде ще ги съберем тук в ЕС 90% от руснаците?

-1974

2

Владè

23.08 2023 в 16:42

Паръта е голема сила. И комсомолец бойскаут става и МОЧА ке бутне. И сесеСЕРЕ души, и булгар тъпанар го разбра и вече се бори за евър не за рубъл.
И мутри вътре/вън кешят едро евро. И радеффф европей ше стане .

788

1

jorj

23.08 2023 в 16:09

Стартът е даден, преселението от кочината в цивилизацията може да започне сега!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки