Руски екип се върна на Земята, след като засне сцени от филм в Космоса

OFFNews 17 октомври 2021 в 08:23 3485 0

Руски снимачен екип се върна на Земята, след като прекара 12 дни на Международната космическа станция (МКС), предадоха Ройтерс и БТА. 

Космическата капсула се приземи в степите на Казахстан, на 148 км югоизточно от град Жезказган, и върна са актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко заедно с космонавта Олег Новицки, който бе на борда на МКС от април. Според първите съобщения на Роскосмос пътниците са добре и вече са напуснали спускаемия апарат.

Сниманият филм е с работно заглавие "Предизвикателство" и ще разкаже историята на лекарка - в ролята Пересилд, която трябва да пристигне на МКС, за да спаси живота на болен космонавт. В ролята на нуждаещия се от спешна интервенция космонавт е именно Новицки. Филмът е съвместна продукция на Роскосмос, Първи канал и студио Йелоу, Блек енд уайт. В него са се снимали и руските космонавти Пьотр Дубров и Антон Шкаплеров, които сега останаха на борда на МКС.

САЩ също планират да снимат филм в космическото пространство, но все още няма определена дата за това. 38-годишният Шипенко изпревари с "космическия" си филмов проект конкурентен проект на американците, в който трябваше да участва Том Круз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови