Руски депутат намекна за отвличане на министър на отбраната от страна членка на НАТО

OFFNews 31 май 2022 в 15:48 3271 4

Снимка Wikimedia commons

Видният руски депутат Олег Морозов намекна за отвличане на министър на отбраната на страна членка на НАТО, когато той дойде на посещение в Украйна, както и за откарването му в Москва за разпит относно заповедите, които Западът дава на Киев, предаде Ройтерс.

Морозов, който за първи път влезе като народен представител в парламента на Русия през 1993 г. и който е член на управляващата партия "Единна Русия", каза, че доставката на западни оръжия за Украйна представлява пряка заплаха за Русия и може да наложи Москва да преосмисли военните си цели.

"Знаете ли, хрумва ми е един фантастичен заговор. В близко бъдеще, на някакъв етап, министър на отбраната на някоя страна членка на НАТО ще дойде с влак до Киев, за да говори със Зеленски. Но той няма да стигне там и ще се събуди някъде в Москва", намекна Морозов по руската държавна телевизия "Россия 1".

"Искате да кажете, че ние ще го отвлечем?", попита го с усмивка водещата на програмата Олга Шкабеева.

"Да. И тогава ще разберем кой и какви заповеди дава и за какво ги дава, кой за какво точно е отговорен", каза Морозов. После той добави:"Има нови правила в света сега. Нека всички тези военни министри, които идват в Киев, да си помислят малко какво би било да се събудят в Москва".

Редица представители на страни членки на НАТО вече посетиха украинската столица. Сред посетилите Киев бяха министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, американският държавен секретар Антъни Блинкен и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

31.05 2022 в 18:59

Доста са нагли рашистите. Време е да им се даде урок. Докога ще се търпят наглите им провокации. Видя се, че ракетите им не струват, трудно целят.

2073

3

Johnny B Goode

31.05 2022 в 16:43

"...да си помислят малко какво би било да се събудят в Москва"

Да, би било страшно. Да се събудя в Москва е по-лошо и от най-ужасните ми кошмари.

Скоро бабите ще почнат да плашат децата с това. "Папкай баби, че иначе ще дойде лошото джудже путлер и ще те отнесе в Москва".

2099

1

Mateevk

31.05 2022 в 15:52

Тия са тотално изперкали! През носа ще им излезе обаче!