Руски депутат: България се отказа от суверенитета си

ОFFNews Последна промяна на 09 септември 2015 в 22:06 6202 21

Снимка Антон Новодережкин/ТАСС

Алексей Пушков.

Председателят на комисията по външни работи към Държавната дума Алексей Пушков заяви, че България и още няколко страни са се отказали от суверенитета си в полза на САЩ, съобщи ТАСС.

"В Европа има няколко държави, които са напълно готови да се откажат от националния си суверенитет. Това са прибалтийските републики, България, Румъния, Великобритания, която, по мое мнение, е 52-ият или 53-ият щат на САЩ в областта на външната политика", коментира пред радио "Коммерсант ФМ" Пушков.

Според него едностранното устройство на света е невъзможно, но САЩ въпреки това се стремят към него.

"Светът е сложен, той не се поддава на тотална хегемония, това е антитеза. В началото на 21 век се появиха алтернативи - Китай, Русия, други страни, които не са съгласни с Щатите по редица въпроси. Логиката на САЩ в Близкия изток е достатъчно примитивна - всички държави там трябва да станат американски протежета под прикритието на демократизирането им", смята Пушков.

Той даде за пример "демократизирането" на Либия от САЩ, което е превърнало държавата в - както я наричат англичаните - "no mаn's land" (бел.прев. - "ничия земя"). "Това е земя на убийци терористи, но не и на хора", смята руснакът.

"ИД не е непредвиден резултат, както казва Обама, а е очаквано последствие от американската окупация на Ирак. Външната политика на САЩ е далеч от хуманистичната доктрина, на практика там, където се обслужват външнополитическите цели на Вашингтон, няма хуманизъм, защото целта на всичко е набавяне на максимален контрол на САЩ над въпросните правителства", заключи политикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2015 в 13:25

тук има двама много изнервени и гневни от ниските цени на петрола. спокойно бе момчета, у нас не са ниски,защото на нас все пак братушките ни го продават. на 30% или по-малко съдържание на бензин няма значение, важното е да държим цена, за да може да помогнем Путин да оцелее.

12.09 2015 в 13:01

по въпроса за хуманитарната помощ за сирийския народ се произнесоха двама депутати на руската дума, които явно отговарят за хуманитарната помощ, която русия сее по целия сват-КАЛАШНИКОВ и ПУШКОВ- няма нужда от повече коментар.
по въпроса за алтернативата- русия и китай винаги са били алтернативата на западния демократичен свят.показателно е, че поне 1/3 от руснаците и китайците отдавна са избрали другата алтернатива и живеят в САЩ и ЕС.обратното явление защо ли някяк не се наблюдава. например- липсва бежански наплив от сирия към китай и русия...просто не мога да си го обясня това...а руснаците толкова ги обичат сирийците, искат да ги "освободят', да им станат"братушки"

10.09 2015 в 11:39

Охо-хо-хоххх!
владе какво става бе пич? Гледам лорд някакъв те е нахранил вече. Айди и от мен едно сутрешно, за добър ден така...
Но да спазим добрия тон.
:)
Значи виждаш ли как от писането ти личи, и по важно, колко е разпознаваемо от хората, платеното ти гърчене с дежурни фрази?! Ха-ха-хаххх. Тъп си бре момче. Чак вдлъбнат.
"До гуша в калта, с ей такава уста!" Руснаците щели да фалират! Ау-у-уууууу голямо важно! А българите какво ще направят с тези скъпи горива?
Цената на газа е предложено да падне с 14% от октомври! Ама цената на парното и съпътствая я ток от ко-генерациите - НЕ! И от това пак руснаците ли ще фалират?!
А 90млн лв на борчлията "Топлофикация София" дето "изгоряха" в кат-ебе? За тях ще отиде ли някой в затвора? Например главния принцзипал на дружеството - кмета на София! Или поне ръководството на СОС? Или поне шефове на самото дружество!?
Да имаш 500млн ЗАДЪЛЖЕНИЯ, да плащаш непосилни лихви, да си на загуба и да държиш 90млн на срочен влог?! Този "мениджАр" трябва да го обесят пред СО на Московска!
Ами остави другото, ами поне да ги беше сложил в ОБЩИНСКА БАНКА, собственост на СО!!!!

владе, владе, и аз да те еба майката платена!
_________________
СЕГА ДО 10МИН АКО НЯМА 50МИНУСА СИ ОБИКНОВЕНО ГОВНО. СТАРТ!
:)

10.09 2015 в 11:17

Пич, не се пени толкова, че ще си докараш някой инфаркт! Вземи излез подишай чист въздух и брой бавно до 10. :D

10.09 2015 в 10:23

Пич, някой наистина е паднал ниско. А именно - цената на петрола и с нея - бензиноколонката (банановая республика) СССР-2. Ще трябва да си сменят герба с хипопотам - до гуша в лайна, ама ей такава уста отворил. Нещо като тебе.

10.09 2015 в 10:09

Човека ви казва в прав текст, че сте наведени дълбоко в лайната и ви шибат без презерватив и лубрикант. Прави косвено сравнение с Либия, още по-лошо.
А най-лошото е, че чужд държавен дипломат си позволява открито и с презрение да говори за друга държава по този начин. Нещо недопостумо до преди 10г.
Ето докъде сте паднали.

10.09 2015 в 09:47

Днес Русия притежава над 30% от икономиката ни директно. В Търговски регистър на Република България има регистрирани над 50 000 фирми на руски граждани. Колко още владеят чрез подставени лица и офшорки, един Господ знае.
Рафинерията монополист "Лукойл Нефтохим" отчита за последните 7 години приходи от над 46 МИЛИАРДА лева и нито стотинка печалба!
България е копие на руската държава. Във всеки случай, лостовете на политическата и икономическа власт са под контрола на проруски ориентирани българи и групи. Структурата на българската икономика е олигархична, което е в рязък контраст с икономическите практики в другите европейски страни. Правовата държава не беше създадена в родината ни а от тав. Джержински. Тоест, правовият ред и на изпълнителната и на правораздавателната система е на светлини години разстояние от практиките в другите европейски страни.

10.09 2015 в 09:15

no mаn's land (бел. прев. - "ничия земя"): "Това е земя на убийци терористи, но не и на хора", смята руснакът... Много точно определение от руския депутат за собствената му държава!

10.09 2015 в 07:47

Рашняк -> това е диагноза!!!

10.09 2015 в 07:45

България се е отказала от суверенитета си преди векове и затова сега и е лесно да си плюе на сурата всеки път, когато силните на деня и разпоредят.