Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руски чиновник наказан заради заплаха да блокира "Туитър"

OFFNews 17 май 2014 в 11:54 2713 0

Висш руски чиновник беше наказан с мъмрене, след като си позволи да заяви в интервю, че Русия може да блокира популярната социална мрежа за микроблогове Туитър.

Заместник-началникът на руския медиен регулатор "Роскомнадзор" Максим Ксензов си навлече гнева на премиера Дмитрий Медведев, след като заяви за вестник "Известия", че блокирането на Туитър в Русия е въпрос на дни. Руският премиер използва друга социална мрежа - Фейсбук, за да отправи резки критики към това изказване с думите, че чиновниците, отговарящи за развитието на отрасъла, трябва от време на време да използват мозъците си, а да не дават интервюта, обявяващи закриването на социалните мрежи.

Провинилият се чиновник беше заявил, че американската компания Туитър отказва да изпълнява предписанията на регулатора "Роскомнадзор" и не отстранява информацията, която противоречи на руските закони и това създава предпоставки за блокиране на социалната мрежа в Русия. Решението за налагане на дисциплинарното наказание беше взето лично от руския министър на съобщенията, след като беше извършена спешна проверка, установила неизпълнение на служебните задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews