Руската полиция издирва украинци в Москва от врата на врата преди парада на 9 май

Нито един чуждестранен лидер няма да присъства на Парада на победата на Червения площад

OFFNews 29 април 2022 в 14:53 2442 2

Снимка Getty Images

28 aприл, 2022 - Руски военни автомобили се движат по улица Тверская по време на репетицията на военния парад по случай Деня на победата, посветен на 77-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война, на Червения площад в Москва.

По повод наближаващия военен парад на 9 май руската полицая е започнала да обикаля централната част на Москва от врата на врата, за да пита местните "дали тук живеят украинци", съобщава УНИАН.

Най-вероятно руските власти се притесняват от провокации на най-големия за Русия исторически празник по случай победата на СССР над нацистка Германия във Втората световна война, който руснаците наричат "День победы".

"Списъкът с въпроси е дълъг: дали в апартамента живеят украинци, дали някой притежава оръжие, дали някой се интересува от наем и т.н. Изведнъж трябва да разберат кой в кой апартамент живее", разказват жители на централната московска улица "Тверская" пред независимата руска агенция "Медиазона".

Обиски в навечерието на 9 май се провеждат всяка година, но преди полицията не е имала навика да се интересува от украинските граждани, пише УНИАН.

Междувременно говорителят на руския президент Дмитрий Песков обяви, че Руската федерация не е поканила и няма да покани нито един лидер на тържествата по случай 9 май. Песков добави, че по негова информация беларуският президент Александър Лукашенко също няма да участва в Парада на победата в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

29.04 2022 в 14:59

Хахахахахахаха!!!!! Хахахахаха!!!!!! Хахахаха!!!!! Хаха!!!! Ха!!!!! Хахахахаха!!!!

3767

1

Име на профила

29.04 2022 в 14:57

Най-свободните проверки в най-свободната страна :-)