Руската мафия се сражава за Путин. Босове на 10 групировки са загинали във войната в Украйна

OFFNews 19 юни 2023 в 20:33 10828 12

Снимка Полигон

Свидни жертви са дали най-малко 10 от водещите престъпни групировки в Русия, чиито представители са търсили индулгенция и свобода с участието си в СВО.

Авторитетни представители на 10 престъпни групировки в Русия са загинали по време на войната срещу Украйна, съобщи телеграм каналът „Можем объяснить“. Мафиотските лидери подкрепят т. н. Специална военна операция и са обявили вербовката на затворници за „легитимна“ по правилата на престъпния свят.

В хода на бойните действия са били убити босове на поне 10 престъпни групи, които действат на територията на цяла Русия, а изданието е съставило карта с тяхната география, както и с най-видните им бандити, които са заминали да се сражават, но са паднали от вражески куршум или ракета. Картата показва колко дълбока е подкрепата на мафията за Путиновата агресия.

На фронта са се оказали представители на водещите престъпни структури като бандата на Цапките в Краснодарска област (по фамилията на братята Виктор и Николай Цапок, създали групировката още в началото на 80-те години в СССР), които се ползват с връзки в Генералната прокуратура. Делото им се продължава от деца и внуци с фамилията Цапок, а от 2018 тарторите се крият от правосъдието в чужбина. Наличните в страната са заминали на война, от която вече няма да се върнат. Най-видният лидер е Станислав Лобанов, чийто труп е погребан в родното му село Кушчовская, дало името си на синомина на мафията на Цапките – Кушчовската.

С двама бандити е представена в пантеона на убитите мафиози и знаменитата групировка на „магистраладжиите“ от Татарстан. Това са бандюгите, които в мирно време в полицейски униформи грабят и убиват тираджии. Осъденият на 25 години затвор магистраладжия Александър Еналеев беше освободен от затвора, но да убива го спрели бойците от ВСУ в района на Бахмут – завинаги.

В редиците на "Ахмат", чеченския доброволчески батальон като картечар се сражава белгородският престъпен авторитет Николай Аршинов – „Калбон“, тартор на Калбоновската мафия и дясна ръка на основателя на холдинга „Айдберг“ Владимир Тебекин. Бизнесменът Руслан Проскурин беше обвинил „Калбоновските“ за отвличането си в Абхазия. Аршинов беше убит на фронта на 10 май.

От Украйна няма да се върнат и двама видни членове на Байкалската организирана престъпна група, сражаващи се за Пригожин – Сергей Грязнов – Боеца от Меценатовската мафия и Роман Кибирев от Пивзаводската.

Саша Узбека, иначе Шерали Хатамов, Алтайски бос, е загинал при щурма на Соледар.


Не само Пригожин, но и намиращите се на подчинение на Шойгу военни предпочитат да воюват с бивши бандити в редиците си. „Техният ум е по-военизиран, отколкото този на мобилизираните, а в очите им се вижда мъглата на убиеца, с тях е по-приятно да се работи, обясняваше този избор заместник-командир на 71-ви гвардейски полк, цитиран от „Вьорстка“.

„Когато започна вербовката на затворници от ЧВК „Вагнер“ отношението на бандитския свят изигра основно значение. Имаше няколко бандитски проучвания, обръщения на затворническите тартори към всички задържани от страна на по-дребни „короновани“ бандюги, които по традиция лошо се отнасяли към вербовката, обяснява ръководителката на фондация „Рус сидящая“(Излежаваща Русия) Олга Романова.

Отношението към вербовката рязко се променило след новогодишното обръщение на най-авторитетния пандизчия – Младия Шакро. Той призовал всички да влизат в редиците на ЧВК на Пригожин. Обръщението се ретранслирало в затворите на няколко региона веднага след новогодното обръщение на Владимир Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

12

bucher

20.06 2023 в 11:16

Това са достойни хора.
Да умреш във Втората Велика Отечествена Война в редиците на Работническо-Селската Червена Армия е чест, която всеки истински руzzняк в Украйна трябва да прегърне с две ръце.

-529

11

6екеr4о

20.06 2023 в 11:14

Бай Бос станал картечар, глупости на търкалета!

И у нас имаше безброй измислени герои, които тъпата преса бе обявила за крими авторитети, а те си бяха обикновени лекета...

В началото на 90-те адвокатувах и ми се е налагало да комуникирам и с борчета, и с боксьори, и с други бивши спортитсти от т. нар. групировки, жалка картинка! И тъпи, и комплексирани, и много, много увредени от спортните зали, и физически, и ментално...

А и гробовете им не ги направиха герои!?

2550

10

alfakentavur

20.06 2023 в 09:08

Това показва колко срастнала е престъпността с държавата. По-точно, че в СССРайха не можеш да имаш ОПГ без знанието и позволението на държавата и без да си подчинен на нея.
И като ти заповядат - зарязваш престъпната си дейност и отиваш да умираш на фронта.
Кудос!

910

9

бай Падежко

20.06 2023 в 08:32

А в наше "село" аналогичен случай! Следваме челния съветски опит (по стар навик).

12407

8

Bad Horse

19.06 2023 в 23:45

След войната, ВСУ може да върши контрактна работа в Чикаго ???? Или Мексико. И други места имат проблеми с орг. престъпност...

205

7

REXX

19.06 2023 в 23:35

Руската мафия се сражавала за Путин. Че те са едно и също. Путин е главата на мафията. И на държавната и на частната.

8053

6

DARTH VADER

19.06 2023 в 21:59

Тези,упоменатите по-горе ,не са никакви босове,а най-обикновени главатари на улични банди...

Само да спомена,че истинските босове не ходят на фронта...Но това е друга тема

Тези нещастни маймуни,са точно толкова "босове",колкото бяха наште в 1990-2000...И си отидоха ужким богати,но млади и зелени...

Не бъркайте босовете с изпълнителните директори,моля

1005

5

eagle60

19.06 2023 в 21:28

Путин = Капо ди тути капи

9347

4

Анализи

19.06 2023 в 21:24

Историята показва, че бившите КГБ-бейци са в приятелски отношения с престъпните босове.

345

3

Джендо Джедев

19.06 2023 в 20:54

Че то има ли разлика между Рашка и мафията й?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика