Руската армия атакува едновременно на пет направления, бърза да успее преди март

OFFNews 21 февруари 2023 в 20:07 8596 5

Снимка УНИАН

Руската армия съсредоточава основните си усилия за провеждане на настъпателни действия в Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското направления, сочи оперативната информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна към 18:00 часа във вторник.

"Врагът съсредоточава основните си усилия върху провеждането на настъпателни операции в Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското направления. Във Волинското, Полеското, Северското и Слобожанското направления не са открити признаци на формиране на вражески настъпателни групировки. Руснаците са подложили на обстрел 20 района  Сумска, Черниговска и Харковска области“, ​​се казва в съобщението, цитирано от УНИАН.

Отбелязва се също, че в Купянското и Лиманското направления врагът е обстрелвал селищата Двуречная, Гряниковка, Котляровка, Берестовое в Харковска област; Стелмаховка, Ивановка, Невски, Червонопоповка, Дубрава, Белогоровка, Луганск и Фьодоровка в Донецка област.

Експертите констатират началото на нова руска офанзива в Донбас. В същото време според западната преса обаче Кремъл все още не разполага с големи ресурси за разширяване на настъпателните си операции. Русия е претърпяла съкрушително поражение по време на щурмовете на Въгледарското (Угледарското) направление - 155-та бригада на руската морска пехота е била напълно разбита. Рязкото увеличение на загубите в редиците на агресора е в съответствие с данните на разузнаването, че Руската федерация е хвърлила всички ресурси, за да завземе Донбас преди март 2023 г, смятат в Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

22.02 2023 в 11:51

Ей, много народ още ще мре в гнусната война, Путлер е капут!

710

4

Д-р Мазникуров

22.02 2023 в 10:44

"Мирният" план на Путлер и RuZZia в едно изречение:

"Ей, ама ако не спрете да ми пукате черешката на бойното поле, и ако не ме оставите на спокойствие да си крадна туй що съм си наумил, вадя и пускам атомните бомби, че да ви/ни се е*е мамката на всинца ви/ни!..."

1236

3

БотоксПутю

21.02 2023 в 21:09

Туй на снимката атакуващата руска техника ли е?

2550

2

alfakentavur

21.02 2023 в 20:58

Една година след като щяха да влязат в Киев за три дни, рашистките орки се забързаха да превземат Донбас, който ужким е техен. Днес стреляха по автобусна спирка, аптека и др. граждански обекти в центъра на Херсон, който също уж бил техен.
Докато Путлер говореше бабини девитини, че не СССРайхът започнал тази война, а използвал сила, за да я спре.
Това ми напомня как в Германия през 30-те решили проблема с неарийския вид на първия фюрер. Просто в учебниците пишели, че е рус и със сини очи.
Сега сигурно пишат учебници, в които Путлер е 2 метра висок и не е с дръпнати очи. Но времената са малко други.
И колко превзе Хитлер за една година 20 години след съсипващия Германия Ньойски договор?
Колко превзе Путлер за една година след десетилетие на трупане на огромни валутни резерви?

345

1

Джендо Джедев

21.02 2023 в 20:40

Тъкмо сега е добро време да се натори чернозема с окрски лешове.
 
X

Подкастът на OFFNews