Руска учителка към учениците си: Украйна така или иначе ще победи, не отивайте на фронта

Мъж написа донос срещу жена си, че настройвала детето им срещу руските власти

OFFNews 07 октомври 2022 в 12:57 19779 9

учителка
Руската учителка, която ще бъде съдена за дискредетация на армията.

25-годишната учителка по английски език Олга Лизункова от руския град Нижни Новгород посъветва учениците си да изберат да отидат в затвора, за да не бъдат изпратени на война в Украйна, съобщи руският канал Telegram Baza.

Твърди се, че Лизункова е произнесла речта си два дни след заповедта на Путин за частична мобилизация. По време на разговор с учениците си учителката им казала, че не си струва да се участват в "специалната военна операция" в ролята на пушечно месо, защото "Украйна е по-силна и така или иначе ще победи". Според нея е по-добре учениците ѝ просто да отидат в затвора, ако получат повиквателна.

Не всички ученици обаче оценили смелата реч на Лизункова. Монологът на учителката веднага е докладван на полицията. Сега тя е обвинена в "дискредитиране на руската армия". Сега тя ще бъде глобена или осъдена на административен арест.

В Русия масово се изготвят протоколи за "дискредитиране" на армията. Нарушители са не само известни личности и лидери на общественото мнение, но и много обикновени руснаци.

Неотдавна в Барнаул, Русия, учител по философия и история беше глобен с 30 хил. рубли заради тъжен емотикон под антивоенен пост в социалните мрежи. По този начин той "дискредитирал руската армия".

Руснаците също така с готовност "издават" собствените си роднини заради антивоенната им позиция. По-специално, мъж написа донос срущу собствената си съпруга за това, че критикува войната в Украйна. Той твърдял, че тя "изразява антируски настроения" и настройва детето им срещу руските власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

9

Джендо Джедев

07.10 2022 в 17:43

Хахахаха, Пешко говори за тролене! Хахахахаха!

10298

8

AntiZ

07.10 2022 в 17:31

Да напишеш донос срещу тъщата, някак го разбирам. Да напишеш донос срещу жената ти,това не е нормално.То при тия кое ли е нормално?! Винкел, ти имаш ли тъща? Мале, като ти чета глупостите, май ти си тъща! Оглеждай се, бъди бдителна!

-5489

7

Джендър Джендев виждам, че да тролиш можеш, но понякога някакво съждение можеш ли да сглобиш? Нещо по темата или се включваш само за да рзамиваш коментарите?

345

6

Джендо Джедев

07.10 2022 в 15:43

Пешко продължава да си държи главата заровена в това, по което ходи. Браво, Пеше, всеки щраус ще ти завиди! Но твоят Батюшка в бункерчето няма - той е на недостижими висоти по скъсване с реалността, ти си чавдарче в сравнение с него. :D

-5489

5

Леле, даже тролчетата не вярват на тия глупости но поддържат фоновия шум. Смех.

2099

4

Mateevk

07.10 2022 в 13:51

Абе друго си е да преписваш от руски канали. Там истината просто струи на талази. Просто на това, което казват, му обръщаш знака и ето ти истината! Примерно слушам Захарова за чудовището Зеленски, което искало да унищожи света и веднага си представямм Путин и всичко си идва на мястото. Апропо той днеска чества юбилей. Дано да му е последен! 70-годишен имам предвид.

1331

3

ваксиниран

07.10 2022 в 13:45

Те историите с арест и съд за "дискредитиране на армията" са стотици, или хиляди. Нали си приеха закон, ала бала. Какво се преписва точно?

Нали точно такова общество искате, нещастници, тези медии да се цензурират, онези чуждестранни агенти да се арестуват. Ходете в руската утопия да видите колко е хубаво...

-5489

2

Стига преписвахте глупости от Украинските ТГ канали, смешни са в малоумието на пропагандата си. Призрак на Киев, дядо с чифте разбил 20 танка, украинска кокошка свалила самолет. Пишат като за идиоти.

1035

1

Niko Kolev

07.10 2022 в 13:23

Русия се превръща все повече в Северна Корея. Това са диктатури, които съчетават всичко лошо от човешката история.
 
X

Подкастът на OFFNews