Руска ракета уби двама и рани 30 в клиника в Днепър. Има ранени деца

OFFNews 27 май 2023 в 08:45 1416 1

Снимка Telegram

Руска ракета удари клиника в източния украински град Днепър, уби двама и рани 30. Украинският президент Володимир Зеленски определи атаката като престъпление срещу човечеството, предаде Ройтерс. 

Видеоматериал показва разрушената сграда, от която излиза дим, а спасителните работници гледат наоколо. Голяма част от горния етаж на триетажната сграда е сериозно пострадала. Наблизо на пътя лежеше покрит труп. "Още една руска ракетна атака, още едно престъпление срещу човечеството", написа снощи Зеленски в Twitter.

Той уточни, че са били ударени психологическа и ветеринарна клиника, и добави: "Само злата държава може да се бори срещу клиники. В това не може да има военна цел. Това е чист руски терор."

69-годишен мъж е бил убит, докато е минавал покрай клиниката, а тялото на друг мъж е било извадено от развалините, заяви областният управител на Днепът Серхий Лисак. 

По думите му 30 души са ранени, включително две деца, и че все още не е установен контакт с трима души, за които се предполага, че са били в сградата по време на удара.

Министерството на отбраната на Украйна нарече нападението тежко военно престъпление съгласно Женевските конвенции, които определят как трябва да се третират войниците и цивилните по време на война.

Oт руското министерство на отбраната съобщиха, че са нанесли нощен удар по украински складове за боеприпаси. "Целта на удара е постигната. Поразени са всички набелязани обекти", предаде Ройтерс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови