Русия започна евакуация на децата от Белгородска област

OFFNews 19 март 2024 в 15:33 3626 3

Белгород
Белгород дими.

Властите на Белгородска област решават да евакуират руснаците от пограничните села на областта и да евакуират децата от областния център заради продължаващия обстрел. Това съобщи губернаторът Вячеслав Гладков на заседание на президиума на генералния съвет на партия "Единна Русия", предаде информационната агенция ТАСС.

Гладков обяви евакуацията на около 9000 деца в други региони на Руската федерация. По думите му голям брой села вече са евакуирани и се планира транспортирането на деца от Белгород.

"Голям брой села към днешна дата евакуираме. Сега планираме да изведем около 9 хил. деца от Белгород, Белгородски район, Шебекински район, Грайворонски район. На 22-ри (март. - бел. ред.) - 1,2 хил. деца отиват в Пенза, Тамбов и Калуга. Следва Ставрополският край. Системата е изградена", каза Гладков.

Според руското Министерство на отбраната на 19 март Белгород и областта са били обстрелвани с многоцелеви ракетни комплекси "Вампир". Твърди се, че дежурната противовъздушна отбрана успешно е прихванала девет снаряда във въздуха.

Местните жители споделят в социалните мрежи снимки и видеоклипове с последиците от обстрела - повредени къщи и горящи автомобили. Според руските власти при последния обстрел в село Разумное се твърди, че са ранени трима души, включително 14-годишен тийнейджър и майка му, които са в тежко състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

3

Д-р Мазникуров

19.03 2024 в 17:36

Да, предложението на alfakentavur си струва да се разгледа от рашистките гъZZове! Дет'се вика, на по-"безопасно" да идат белгородските деца, а може и да ги "осиновят" украински семейства дето вече са размазали и убили техните собствени деца от путлерските бомби и ракети ... Еййй, копейки-миролюбци, яко, нали? Ей ви я на "формулата на Мира"? Вий нали ревяхте и леехте още преди 2-3 години крокодилски сълзи за "децата на Донецк" (дето ги убиха всъщност на пусьо КГБ-ФСБ човечетата...), а? Или тая опорка вече я забравихте?

1147

2

Антитрол

19.03 2024 в 15:53

От името на "Свобода России" и Руския доброволчески корпус г-н Барановский много ясно обяви целите на тези 2 формирования - въоръжена борба срещу тираничната власт на Кремълския диктатор с цел свалянето му и установяване на демократичен ред в Русия. Като първа, мъничка стъпка, както и начин на изразяване на волята на онези руски граждани, вместо със своя безсмислен глас на изборите, с оръжие в ръка да се борят за свободата си, бяха обявени още на 14 март въоръжените акции в Белгородска и Курска области. Гражданите на тези райони изрично бяха призовани да се евакуират или скрият, за да няма пострадали при бойните действия. Много е вероятно ударите по граждански обекти да са извършени умишлено от путинските орки, за да прехвърлят вината на въоръжената опозиция! Желаем успех на "Свобода России" и Руския доброволчески корпус в борбата срещу тиранина!

2550

1

alfakentavur

19.03 2024 в 15:36

Да питат децата не искат ли да бъдат пратени в Украйна.
 
X

Да помогнем на украинските деца!