Русия заплаши да разположи още тактически ракети край Полша

OFFNews 13 октомври 2017 в 13:06 4495 3

Русия заплаши да разположи още тактически ракети "Искандер" в Калининградска област заради дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша. 

Това обяви председателят на комисията за отбрана в руския парламент и бивш командващ руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов, цитиран от ТАСС и БТА.

Русия обвини САЩ в незаконно увеличаване на войските в Полша и балтийските страни. 

Москва е категорична, че разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушение на договора между Русия и НАТО.

"Това създава предпоставки, които могат да им позволят да формират плацдарм. Ние, разбира се, няма да гледаме на това през пръсти, а ще предприемем ответни мерки", подчерта Шаманов.

Ситуацията коментира и говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков . 

"Въпреки всички изявления на НАТО и САЩ за незначителността на съсредоточаваните към руските граници войски, де факто сега е разгърната вече не бригада, а механизирана дивизия на САЩ, към която за два часа може да бъде прехвърлен личен състав от най-близката американска база в Европа", посочи Конашенков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

13.10 2017 в 23:15

Не сме. За разлика от американците, руснаците умеят да стрелят, и да улучват когото трябва, а не който се случи.

25665

1

Victimized

13.10 2017 в 14:09

Много странен синдром е обхванал поляци, латвийци, румънци и украинци, които са готови да се пожертват водейки чужда война срещу една имагинерна заплаха. Проблема е , че и ние сме в кюпа, без значение, че не сме носители на тази агресивна реторика.