Русия удари украинското село Ню Йорк, има ранени и затрупани хора

Дори да ни свършат оръжията, ще се бием с лопати, каза Дмитро Кулеба

OFFNews 16 януари 2024 в 06:54 8340 6

Руски удари в Украйна

Снимка Укринформ

Трима души са ранени, след като русанците обстреляха село Ню Йорк в Донецк, съобщи Укринформ, като цитира ръководителя на областното военно управление Вадим Филашкин. 

В селището са пуснати две бомби, а ракета е поразила триетажна сграда, чийто вход се е срутил. Петима души са затрупани под руините, съобщи във фейсбук Филашкин.

Той коментира, че това е "поредната цинична атака" на Русия срещу цивилни. На място работят представители на властите, спасители и полиция. 

Серия от експлозии избухнаха в южния руски град Воронеж, съобщи руската служба на ВВС, цитинара от Укринформ. Обявено е извънредно положение след украинска атака с дронове тази нощ, предаде Ройтерс. 

Губернаторът на областта Александър Гусев съобщи за едно пострадало 11-годишно момиче. Местни жители бяха евакуирани, след като пожар пламна в жилищен блок и бяха изпочупени прозорци от паднали отломки. Още няколко сгради са понесли щети. 

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба предупреди, че времето за приемане от Конгреса на САЩ на споразумение за финансиране на помощта за Украйна е почти изтекло, но каза, че дори и без подкрепата на Запада Украйна няма да се предаде при никакви обстоятелства обстоятелства.

Дори да ни свършат оръжията, ще се бием с лопати, защото съществуването на тази нация е заложено на карта за Украйна“, каза той в интервю за ABC News, цитиран от УНИАН. 

Кулеба каза, че повече пари за Украйна потенциално биха помогнали да се избегне пряка конфронтация между НАТО и Русия, в която американската армия ще бъде принудена да се намеси. „Каквато и да е цената на подкрепата на Украйна сега, цената на коригирането на хаоса в света, ако Украйна загуби, ще бъде много, много по-висока“, каза още той.

И предупреди Съединените щати и техните съюзници за сигнала, който победата на Русия в Украйна ще изпрати на други противници. „Ако Западът не е в състояние да спре Русия в Украйна, кого друг може да спре в други части на света?“, отбеляза Кулеба. Външният министър изключи всякакви преговори с режима на Путин, докато Украйна не заеме много по-силна позиция на бойното поле. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

16.01 2024 в 16:28

Ако не беше тъжно, щеше да бъде комично.
Какво сега, американците да пуснат атомна бомба в Москва, ТХ ли?

12078

5

edin slep

16.01 2024 в 10:25

Тагарев задвижва една консервативна структура и договаря важни неща. Ако чуеш и четеш какво казват украинците за тяхното МО, след две години война и цялата помощ с организация от НАТО, браво на Тагарев за хъса и решителността. Ще стане.

-529

4

6екеr4о

16.01 2024 в 10:08

По повод кървавата инвазия в УкраИна Теодора Димова бе написала:

"...Знаем, че мечката е всеядно животно. Обикновено се храни с горски плодове, ябълки, круши, жълъди, шишарки, гъби. Знаем също, че когато вкуси месо, става стръвница. Тогава става раздразнителна и страшна. Не зная да има случаи мечка стръвница да се върне към растителен хранителен режим. Затова трябва да се молим Бог да помага на Украйна. Да помагаме и ние на украинския народ в гигантското бедствие, което го сполетя".

А от себе си искам да добавя, че министър Тагарев може да е страхотен евроатлантик, но оставам с впечатление, че почти нищо практически не се случва... Може би за този пост е необходим някой много по-млад и в пъти по-енергичен!?

15914

3

поп Дръвчо

16.01 2024 в 09:05

единственият ню йорк който могат да ударят...и то сега, после няма да имат възможност

1000

2

Зла свекърва

16.01 2024 в 08:48

Русия е масов убиец.

400

1

демотиватор

16.01 2024 в 07:27

Президент Байдън, бомбардират Ню Йорк !!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика