Русия удари центъра на Чернигов, има загинали и ранени

Площадът, политехниката, театърът ... Една обикновена събота, която Русия превърна в ден на болка и загуба, заяви Володимир Зеленски

OFFNews 19 август 2023 в 12:53 5508 2

Снимка Укринформ

Русия удари северния украински град Чернигов, има загинали и ранени. 

Руска ракета удари точно в центъра на града, в нашия Чернигов. Площадът, политехниката, театърът. Една обикновена събота, която Русия превърна в ден на болка и загуба. Има загинали, има ранени. съболезнования на тези, които загубиха близките си..., заяви украинският президент Володимир Зеленски. 

„Врагът бомбардира центъра на Чернигов. Вероятно с балистична ракета“, написа по-рано в Телеграм губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус и прозива хората да се укрият. 

В резултат на ракетния обстрел на Чернигов има загинали и ранени, съобщи в Telegram и и.д на кмета Александър Ломако, цитиран от Укринформ.  

"Врагът удари центъра на Чернигов. Всички спешни служби работят на място. Има информация за ранени... За съжаление има информация за загинали", написа той.

Руските сили нахлуха в Чернигов, който е на 150 километра от Киев, близо до беларуската граница, малко след началото на войната на 24 февруари 2022 г. от няколко изходни точки, включително от Беларус. Тогава те бяха отблъснати от украинската армия, припомнят АФП и БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки